Hlavní obsah

Okruh soupeřů se zúžil. Sparta se vyhne Švédům, může cestovat do Kazachstánu i na Kypr

Nyon

Fotbalisté Sparty se ve 4. předkole Evropské ligy, kam zamířili po neúspěchu v kvalifikaci Ligy mistrů, utkají s FK Sarajevo, Apollonem Limassol, Zwolle, Astanou nebo Debrecínem. O zúženém výběru pro dnešní losování v Nyonu (13 h, vysílá ČT Sport) informovaly internetové stránky UEFA. Sparta se jako nasazená vyhne velkým jménům (Inter Milán, Tottenham), ale i Švédům, kteří pro ni s ohledem na loňské vyřazení od Hackenu a letošní od Malmö, znamenají prokletí. Elfsborg je mimo její dosah, nabízejí se jí soupeři, proti nimž bude favoritem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Opaření fotbalisté Sparty Praha po porážce od Malmö. Zleva David Bičík, Roman Bednář a Josef Hušbauer. Co na ně čeká dál?

Článek

Se Sarajevem se už Sparta v Evropské lize utkala v sezóně 2011/2012, kdy s přehledem vyhrála nejprve 5:0 a pak 2:0. Zkušenost s českým fotbalem má z dávné minulosti také Limassol i Debrecín, naopak nizozemské Zwolle je v pohárech vůbec poprvé.

Sparta do Evropské ligy zamířila po vyřazení ve 3. předkole Ligy mistrů, kde sice doma vyhrála 4:2, po středeční prohře 0:2 ve Švédsku však vypadla. Letenský celek je posledním českým zástupcem v pohárech, protože Viktoria Plzeň, Mladá Boleslav i Liberec 3. předkolo Evropské ligy nezvládly.

Dvojice pro 4. předkolo Evropské ligy budou vylosovány ve 13 hodin, o hodinu dřív začne losování závěrečného play off Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: