Hlavní obsah

Jsme svěží a pořád máme šanci, varuje Spartu kouč Zwolle

Praha

Remíza 1:1 v prvním zápase dává větší šance na postup do Evropské ligy Spartě, aktuální forma a pohoda zase hovoří pro Zwolle. Situace obou soupeřů před čtvrteční odvetou play off je diametrálně odlišná. Zatímco nizozemský tým v domácí soutěži ještě neztratil ani bod a po třech kolech je druhý za vedoucím Eindhovenem, Letenští se vzpamatovávají po dvou ligových porážkách v řadě, což se jim naposledy stalo před dvěma lety.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Jakub Brabec (vlevo) a Nikos Loannidis ze Zwolle během utkání play off Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Pražané dostali v neděli další varování. Zwolle doma dlouho prohrávalo 0:1 s Arnhemem, ale v poslední půlhodině zápas otočilo na konečných 2:1.

„Klobouk dolů, jakou morální sílu mužstvo prokázalo. Dlouho se nám nedařilo a mohli jsme být rádi, že prohráváme jen o gól. Ale po vyrovnání jsem si už zápas užíval. Máme tým, který je ochotný se na hřišti obětovat. A bylo jasně patrné, že i tři dny po prvním utkání se Spartou jsme svěží," liboval si trenér Ron Jans v rozhovoru pro Fox Sports.

Sparta vůbec netvořila hru

Takovou pohodu v kabině mu může jeho protějšek Vítězslav Lavička jen závidět. „Cítíme frustraci a zklamání. Vytratila se lehkost v kombinaci, díky které jsme si dřív vytvářeli šance. Do odvety se Zwolle musíme něco změnit," kabonil se letenský kouč po nedělní porážce 0:1 na Dukle.

Remízou 1:1 položila Sparta v Nizozemsku dobrý základ k postupu do základní skupiny, který je pro klub klíčový. Velkou šanci ovšem nadále cítí také vítěz Nizozemského poháru.

„Po prvním zápase jsem hráčům řekl: Chlapci, nebuďte smutní, vždyť jsme hráli proti mistrovi české ligy. Navíc Sparta vůbec netvořila hru, jenom se bránila, protože jsme ji skoro k ničemu nepustili. Proto si myslím, že naše šance je pořád otevřená," ujišťuje Jans.

Duel Lafata - Necid o nominaci

Pikanterií bude i v odvetě start Tomáše Necida, nové posily Zwolle. Právě mezi odchovancem Slavie a kapitánem Sparty Davidem Lafatou se navíc nejspíš rozhoduje o dodatečné nominaci pro první kvalifikační duel české reprezentace o ME 2016 s Nizozemskem.

„Tomáš na mě v prvním utkání udělal obrovský dojem. Je to pracovitý útočník, umí hrát hlavou, dokáže udržet míč a myslím, že nám bude dělat ještě dlouho radost," poukázal Jans na adresu české posily hostující z CSKA Moskva.

Odveta play off Evropské ligy mezi Spartou a Zwolle se hraje ve čtvrtek od 20:30, přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Postoupí letos fotbalisté Sparty do základní skupiny Evropské ligy?
Ano
43 %
Ne
57 %
Celkem hlasovalo 4532 čtenářů.

Reklama

Související témata: