Hlavní obsah

Lavička cítí úlevu, Sparta zvládla obrovsky důležitý zápas

Patřil ke klíčovým postavám postupu fotbalové Sparty do Evropské ligy. Záložník Ladislav Krejčí vstřelil jediný gól ve Zwolle (1:1), domácí odvetu pak odstartoval úvodní brankou již v 10. minutě. „Byl to obrovský důležitý zápas pro nás všechny, pro celou Spartu. A my jsme ho zvládli,“ oddechl si po výhře 3:1, která českého mistra posunula do základní skupiny Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Článek
Fotogalerie

Po posledních výsledcích byli pod dekou. Nebyli si jistí, zda by další krach přečkal kouč Lavička. Černé scénáře však aspoň na chvíli odsunuli. Ligu mistrů Sparta nemá, po dvou letech však zase bude hrát Evropskou ligu.

„V médiích se moc nepitváme, i když úplně nemyslet na často zmiňované spekulace nejde. Věděli jsme, že v domácí lize snad ještě šance na nápravu posledních porážek bude. Je to dlouhodobá soutěž. Ale v pohárech by už jiná šance nepřišla. A tak jsme se soustředili jen na odvetu se Zwolle. A zvládli ji," líčil zkušený Marek Matějovský.

Lavička cítí úlevu

Letenští dostali postupem impuls, na jaký toužebně čekali. „Všichni cítíme úlevu. Já osobně, realizační tým i všichni lidi ve Spartě. A také fanoušci. Hráli jsme za její kredit v Evropě i za celý český fotbal. Mám dobrý pocit z toho, jak jsme odvetu zvládli," konstatoval trenér Vítězslav Lavička.

„Musíme doufat, že postup nám dodá klid. Nebylo to od nás moc o fotbalovosti, bylo to urvané a vybojované. Ale góly nám vlévaly sílu," dodával Matějovský.

Velmi zklamaný odjíždí z Prahy český útočník Tomáš Necid. „Kdybych proměnil hned ve 4. minutě velkou šanci, mohlo to dopadnout jinak. Jenže gól jsme dali až za stavu 3:0, to už bylo pozdě," sypal si popel na hlavu.

Na odchovance Slavie sparťanští příznivci pískali a sprostě mu nadávali. „To je u nás přece normální... Ať si křičí, co chtějí. Chtěl jsem jim odpovědět gólem, ale to se nepovedlo. Teď už nemá cenu, abych jim něco vzkazoval," řekl Necid.

Reklama