Hlavní obsah

Necid chtěl na nadávky odpovědět gólem, klíčový moment na Spartě ale nezvládl

Spartě prostě góly nedává. Přitom hned na začátku pohárové odvety měl Tomáš Necid ideální možnost skórovat, trefil však jen brankáře Bičíka. Fotbalisté nizozemského Zwolle tak nakonec vypadli, po výhře 3:1 v odvetě play off postupuje do podzimní části Evropské ligy Sparta. „Jsem zklamaný, chtěli jsme hrát evropské poháry,“ litoval Necid, odchovanec Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

O míč bojují obránce Sparty Praha Jakub Brabec (vpravo) a útočník Zwolle Tomáš Necid.

Článek
Fotogalerie

Proč jste v Praze neuspěli?

Klíčové bylo, že jsem neproměnil šanci ze třetí nebo čtvrté minuty. Kdybych ji dal, mohlo to být jiné. Ale to je kdyby.

Co jste udělal špatně?

Nejspíš mi chybělo štěstí, stačilo netrefit gólmana Bičíka do nohy. Pak už to bylo těžší, do žádné další šance jsem se vlastně nedostal. Ale s tím se musím poprat.

Zwolle přišlo vyřazením o velký sen, že?

Jsem zklamaný, chtěli jsme hrát evropské poháry. Mohli jsme poprvé v historii klubu postoupit do základní skupiny. Dostali jsme dva góly do poločasu, pak třetí a už to bylo těžké otočit. Potřebovali jsme ujmout se vedení nebo aspoň vstřelit vyrovnávací či kontaktní gól na 2:1. Snížení na 3:1 už přišlo moc pozdě.

Jak jste se vyrovnal s vulgárním skandováním sparťanských fanoušků na vaši adresu?

To je tady normální. Je to jejich volba, ať si křičí, co chtějí. Já jim nic zakazovat nemůžu a ani nebudu. Člověk to slyší, když řve celý stadión. Chtěl jsem jim odpovědět gólem, což se mi nepovedlo. Nic jiného jim nevzkazuju.

Trenér národního týmu Pavel Vrba avizoval, že váš přímý duel se sparťanem Lafatou ovlivní doplnění nominace o jednoho útočníka pro zápas s Nizozemskem. Jenže kouč Jans vás vystřídal již v 54. minutě.

Prohrávali jsme o dva góly a byl tam záměr něco změnit. Chtěl jsem samozřejmě hrát déle, ale rozhodl trenér a musím to vzít. Pokud jde o reprezentaci, máme teď ve Zwolle nabitý program, tak se nechám překvapit, jak to dopadne. Ale pozvánku bych samozřejmě dostat chtěl.

Reklama

Související témata: