Hlavní obsah

Lavička chce pokračovat tam, kde se Spartou bitvou s Chelsea přestal

Praha

Hodně se přetřásalo, zda v případě nezdaru neskončí. Fotbalisté Sparty však tentokrát svého kouče podrželi, postupem přes Zwolle si zajistili start v Evropské lize. „Všichni cítíme úlevu. Já osobně, realizační tým i všichni lidi ve Spartě. A také fanoušci. Hráli jsme za její kredit v Evropě i za celý český fotbal. Mám dobrý pocit z toho, jak jsme odvetu zvládli,“ konstatoval trenér Vítězslav Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radostné gesto trenéra Sparty Vítězslava Lavičky po vítězství nad Zwolle a postupu do základní skupiny Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

V předminulé sezóně jste Evropskou ligu hráli. Jaké na ni máte vzpomínky?

Výborné, tam jsme ukázali Spartu v dobrém světle. Obstáli jsme proti zvučným soupeřům, postoupili a ani proti Chelsea nepropadli a do poslední chvíle hráli o postup. To je injekce, chtěli bychom na to navázat i teď.

Znamená postup návrat do lepších časů?

Věřil jsem před zápasem, že Sparta je schopna i po nevýrazných výkonech v poslední době hrát dobrý fotbal. Padlo hodně kritiky na naši adresu, jsem rád, že odpověď nás všech byla taková. Někteří tvrdili, že nemáme na postup do Evropy - a my dali jasnou odpověď.

Máte nějaké speciální přání ohledně losu?

Ráno půjdu na trénink s týmem, na los letí vedení. Uvidíme, jak to dopadne. Nemám žádné zvláštní přání, ani nevím, jaké možnosti v osudí jsou.

Co byste řekl třeba duelům se Slovanem Bratislava vedeným Františkem Strakou? Nebo se Salcburkem, který stejně jako Sparta pohořel v Lize mistrů na Malmö?

Bylo by to pikantní, zajímavé. Sparta i Slovan jsou fotbalové symboly v Česku a na Slovensku. Salcburk má skvělý tým, byl jsem zvědav, jak dopadnou s Malmö - a Švédové je taky odstavili ze hry. Určitě by to byla výzva, utkat se s rakouským mistrem.

Jak moc je teď mužstvo unavené?

Faktor únavy hrál roli, všichni šli na doraz. Někteří museli střídat z důvodu, že už jim došla energie.

Přestupní termín pomalu končí. Plánujete ještě nějaké změny v kádru?

Vždy existuje možnost, dokud je přestupní okno otevřené. Ale o žádné podstatnější změně neuvažujeme.

Reklama

Související témata: