Hlavní obsah

Milosrdná UEFA? Slovan Bratislava se nevzdává šance hrát na Pasienkách, Eden padl

Bratislava

Soupeř pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy Slovan Bratislava má pořád naději, že své domácí zápasy sehraje na stadiónu Pasienky. Celek, který vede český trenér František Straka, ale musí splnit přísná kritéria Evropské fotbalové unie UEFA. Ta dala slovenskému mužstvu zřejmě poslední šanci, jak se vypořádat s nedostatky v útrobách třináctitisícového stadiónu. Pokud je Slovan nesplní, musí si najít azyl. V pražském Edenu ale určitě hrát nebude.

Foto: Tomáš Benedikovič, Sme.sk

Bratislavský stadión Pasienky čeká další kontrola ze strany UEFA.

Článek

UEFA podle slovenského deníku Sme zkontroluje kamerové platformy potřebné pro vysílání přímých televizních přenosů a také možné navýšení komentátorských pozic. Kontrola by se měla uskutečnit v úterý 16. září, což je dva dny před úvodním duelem slovenského týmu na hřišti Bernu.

První domácí zápas čeká Slovan 2. října proti Neapoli, následují duely se Spartou Praha (23. října) a švýcarským Young Boys Bern (27. listopadu). „Stadión Pasienky je zařazen do třetí kategorie. K čtvrté mu chybí centrální počítačový systém vstupenek. Další výhrady se týkaly pevnosti konstrukcí na kamerové platformy," uvedl technický ředitel Slovanu Zdeno Roman.

Většina výhrad UEFA měla podle Romana marketingový, reklamní či obchodní povahu. Majitel Slovanu Ivan Kmotrík už požádal o výjimku. „Museli bychom investovat do rekonstrukce stadiónu, šlo by o částku sto až dvě stě tisíc eur," uvedl Kmotrík.

V Edenu ani Žilině hrát nebudou

V případě, že UEFA výjimku neschválí, Slovan pravděpodobně odehraje domácí zápasy v Györu či ve Vídni. Možnost hrát v pražském Edenu padla. V Žilině, kde stadión splňuje požadované standardy UEFA, Slovan hrát nechce.

„V tom jsou pragmatické důvody. Žilina je naším největším konkurentem v lize, pod Dubňom bychom zřejmě nenašli domácí prostředí. Nemluvě o vzdálenosti, vždyť Žilina je 200 kilometrů od Bratislavy," uvedl pro deník Šport generální ředitel Slovanu Petr Kašpar. „O stadiónu v pražském Edenu jsme skutečně uvažovali, ale ještě před losem skupinové fáze. To jsme netušili, že nám postaví do cesty Spartu," doplnil.

Reklama

Související témata: