Hlavní obsah

Zápas se Spartou je pro mě jako derby, tvrdí kapitán Neapole Hamšík

Karel FeltPrávo

Sedmadvacetiletý slovenský záložník Marek Hamšík povede zítra večer s kapitánskou páskou na trávníku fotbalového chrámu San Paolo, nad nímž se tyčí sopka Vesuv, svůj tým SSC Neapol proti Spartě. Naposledy český celek domácí mužstvo šokoval - v únoru 2013 ve vyřazovací části Evropské ligy vyhrála Plzeň v třetím nejlidnatějším italském městě jednoznačně 3:0. To se prý už nebude opakovat.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Neapole Marek Hamšík už vyhlíží duel Evropské ligy se Spartou.

Článek

„Plzeň nás tehdy zaskočila. Při odvetě jsem kvůli nemoci chyběl. Nesli jsme to vyřazení hodně těžce. Je to fotbal, stát se může cokoliv, ale my si dáme pozor, aby se něco takového se Spartou neopakovalo,“ říkal Marek Hamšík v exkluzivním telefonickém rozhovoru pro Právo.

Kompletní velký rozhovor s kapitánem Neapole a slovenské reprezentace Markem Hamšíkem najdete ve čtvrtečním Právu.

O Spartě má prý dostatek informací. „Na zápas se samozřejmě těším. Pro mě bude mít utkání mít příchuť derby. Hraji proti českému klubu, takže motivaci mám o to větší. Sparta je český mistr, vyhrála i domácí pohár. Kvalitu má, o čemž svědčí i fakt, že při svém posledním vystoupení v Evropské lize hodně potrápila Chelsea. Vím také, že má dobrou ofenzivu a nebezpečného útočníka Davida Lafatu. Na toho si musíme dát velký pozor. Kromě Michala Breznaníka nikoho z jejích hráčů ale osobně neznám," konstatoval Marek Hamšík.

Neapol prohrála o víkendu v Serii A s Chievem Verona 0:1. Hráči cítí, že mají fanouškům co vracet. „Chceme to jednoznačně odčinit. Věřím, že přijde hodně fanoušků a poženou nás do útoku. Tady vždy chtějí jen vítězství. Spartu čeká v Neapoli hodně bouřlivé prostředí. Tohle město fotbalem žije," varoval předem Pražany Hamšík.

Jak dopadne čtvrteční souboj fotbalistů Neapole se Spartou?
Vyhraje italský tým
48,3 %
Duel skončí nerozhodně
16,1 %
Tři body si odveze Sparta
35,6 %
Celkem hlasovalo 12181 čtenářů.

Reklama

Související témata: