Hlavní obsah

Hušbauer se zrovna v Itálii předvedl gólem, zmařený přestup nekomentuje

Neapol

Jediný gól Sparty v Neapoli dal právě fotbalista, který si nejvíc přál, aby se v Itálii ukázal. Josef Hušbauer sem měl v létě nakročeno. Římské Lazio by asi bylo velkým soustem, zájem Cagliari byl ovšem zcela reálný. Král střelců minulé sezóny české ligy ovšem od letenského vedení souhlas nedostal. A kdo ví, kdy se mu taková šance zase naskytne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:0 v zápase s Neapolí.

Článek
Fotogalerie

Neuskutečněný odchod do Itálie je pro něj samozřejmě citlivé téma. „Nijak zvlášť jsem na to nemyslel. Přestup nevyšel, hraju za Spartu a nějaké nabídky mě teď vůbec nezajímají. Z gólu jsem měl samozřejmě radost, protože byl pěkný, ale týmu k ničemu nepomohl," líčil Josef Hušbauer po porážce 1:3, kterou Sparta v Neapoli otevřela základní skupinu Evropské ligy.

Skóre přitom otevřel a český mistr nečekaně vedl. Ve 14. minutě se ujal Hušbauerův angličan o tyč. „Míč se ke mně odrazil po odvráceném rohu a já nevěděl, jestli to mám, nebo nemám zkusit. Nakonec jsem vystřelil, střela byla i trošku tečovaná, tak se zakroutila do branky a spadla tam," popsal svoji trefu.

Individuální kvality soupeře nemají...

Brzy však přišel první klíčový moment neapolského obratu. Z penalty nařízené za Costovu ruku vyrovnal Gonzalo Higuaín. „Po naší chybě rychle rozehráli standardku, následovalo břevno a penalta. Škoda, kdybychom udrželi vedení déle, mohli znervóznět, ale rychlé vyrovnání jim pomohlo," litoval Hušbauer.

Neapol se na výhru 3:1 ani moc nenadřela. Její hvězdy dokázaly zapnout vždy ve správný čas. „Když se soupeř dostal do vedení, už si pak jen hlídal výsledek. Těžko s tím šlo něco udělat, jsou to super hráči. Proto také hrají tady. Rozhodla individuální kvalita, protože oni mají to, co my nemáme," uznal upřímně.

Karty ve skupině tak jsou podle Hušbauera rozdány vcelku jasně. Tím spíše, že Young Boys Bern ve druhém čtvrtečním duelu rozstřílel Slovan Bratislava 5:0. „Neapol jede na první flek, to jsme věděli. Ostatní zápasy jsou pro nás důležitější. Hned další hrajeme doma s Bernem a nesmíme prohrát. Navíc když poslední zápas hrajeme u nich a to může být zápas o všechno," myslí si letenský záložník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články