Hlavní obsah

Slovák Hamšík pumpl sparťany nejen o tři body, ale také o pět dresů

Neapol

Vchodu jednoho z klubových fan-shopů vévodí hned na úrovni božského Maradony, jinde jeho soška sousedí papežově. Lídr slovenské reprezentace Marek Hamšík (27) je také kapitán fotbalistů Neapole a v Maradonově městě dávno patří mezi největší fotbalové celebrity. Ani ve čtvrtek večer nezklamal a dovedl svůj v premiéře Evropské ligy k výhře 3:1 nad Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neapolský záložník Marek Hamšík (zcela vpravo) se po skončení utkání se Spartou zdraví se záložníkem Pražanů Michalem Breznaníkem. Vlevo odchází z trávníku zklamaný stoper Letenských Radoslav Kováč.

Článek
Fotogalerie

Před zápasem jste avizoval, že duel proti Spartě je pro vás jako derby.

Byl to trochu zvláštní zápas. Když nastoupí Slovák proti Čechům, má to přece jen trochu jiný náboj. Z reprezentace navíc znám Michala Breznaníka, ostatní kluky jen jménem. Pozdravili jsme se a pak šlo kamarádství stranou. Ale bylo to v pohodě, nic vyhecovaného.

Dres jste si s někým vyměnil?

Jasně, mám jich asi pět. (smích) Nechtěli je sparťani po mně, ale já po nich. Vyměnil jsem si je proto, abych dresy mohl rozdávat kamarádům.

Vyhráli jste 3:1, takže můžete být spokojený.

Z výhry máme radost, stejně tak z toho, že jsme dokázali skóre otočit. Už nás ale moc netěší to, že jsme dostali první gól a museli zápas otáčet. Věděli jsme, že Sparta bude kvalitní soupeř, ale vyhráli jsme podle mě zaslouženě.

Překvapila vás Sparta něčím?

Dobře bránili a snažili se o presink a rychlé protiútoky. Ale my jsme také presovali, hodně běhali, kombinovali a vytvářeli si šance.

Před rokem a půl vás vyřadila Plzeň, což byla velká senzace. Asi jste se před utkáním se Spartou poučili...

V dnešním fotbale se už nedá nikdo podcenit. Ani my jsme před zápasem se Spartou nic nepodcenili.

Je to pro vás osobně skupina snů, že? Mimo Young Boys Bern česká Sparta a Slovan Bratislava, kde jste začínal s velkým fotbalem.

Víme, že jsme favorit a být první je naše povinnost. A jsem rád, že to takhle vyšlo. Kamarádi a rodina za mnou můžou přijet do Prahy i do Bratislavy.

Reklama

Související témata: