Hlavní obsah

Hned druhý duel v Evropské lize s Lecjaksovým Bernem je pro Spartu klíčový

Klíčový duel hned v prvním domácím zápase. Taková je výchozí pozice fotbalistů Sparty před čtvrtečním utkáním Evropské ligy s Young Boys Bern. Lídrem skupiny I je Neapol, naopak bratislavský Slovan se zmítá v krizi. O druhé postupové místo by se tak měli pobít právě Letenští se švýcarským sokem. Zápas Sparta - Young Boys Bern se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha během středečního tréninku před utkáním základní skupiny Evropské ligy s Young Boys Bern.

Článek
Fotogalerie

První kolo skupiny I potvrdilo očekávaný scénář. Neapol porazila Spartu 3:1 a Bern i díky českému legionáři Janu Lecjaksovi smetl Strakův bratislavský Slovan vysoko 5:0. „Po prvních výsledcích je jasné, že pokud chceme pomýšlet na postup, musíme Bern porazit," má jasno brankář David Bičík.

Letenští spoluhráči mu dávají za pravdu. „Věděli jsme, že Bern je hodně kvalitní soupeř. A po výsledcích prvního kola je zápas s ním pro postup ze skupiny už hodně důležitý," uvědomuje si stoper Jakub Brabec.

„Neapol jede na první flek, to jsme věděli. Ostatní zápasy jsou pro nás důležitější. Doma s Bernem nesmíme prohrát. Navíc když poslední zápas hrajeme u nich - a to může být zápas o všechno," poukazuje záložník Josef Hušbauer.

Trenér Sparty se zatím postupovým kalkulacím brání. „Vnímáme důležitost zápasu s Bernem, ale nesnižujeme ani kvality ostatních soupeřů - mám na mysli hlavně Slovan," zdůraznil Vítězslav Lavička před středečním oficiálním tréninkem na Letné.

Hušbauer je zraněný z derby

„Hrajeme doma a rádi bychom navázali na pohárové duely, které jsme tady sehráli v minulosti. Věřím, že kluci předvedou takový výkon, který bude stačit na to, abychom byli úspěšní," dodává kouč.

„Bern ale přece jen bereme jako největšího soupeře v bitvě o druhé místo. Proto chceme uspět a na domácím hřišti zvítězit," ujišťuje záložník Ladislav Krejčí.

Do sestavy se vrací záložník Vácha, jemuž vypršel pohárový trest, a k dispozici už je také uzdravený Přikryl. Sotva naopak nastoupí Hušbauer, který se zranil v sobotním derby.

„Pepa se od zápasu v Edenu připravuje individuálně a léčí zraněný kotník. O sestavě máme víceméně jasno, otázkou jen zůstává, jak rychle se Josef dá do pořádku," poznamenává Lavička.

Jak dopadne čtvrteční zápas skupiny I Evropské ligy mezi Spartou a Bernem?
Vyhraje Sparta
63,7 %
Utkání skončí remízou
9 %
Zvítězí Bern
27,3 %
Celkem hlasovalo 7958 čtenářů.

Reklama

Související témata: