Hlavní obsah

Trenčín - Slovan 4:0Slovan prohrál v Trenčíně 0:4 a v lize je již pět kol bez výhry. Skončí Straka?

Fotbalisté Slovanu Bratislava, kteří jsou nejbližším soupeřem pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy, prohráli na hřišti vedoucího celku slovenské ligy Trenčína 0:4. Svěřenci Františka Straky, o jehož možném odchodu po dnešním duelu spekulovala slovenská média po čtvrteční prohře v EL s Neapolí (0:2), z posledních pěti ligových zápasů získali jediný bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér František Straka.

Článek

Skóre otevřel už v deváté minutě osmnáctiletý Nigerijec Kingsley Madu, v druhé půli na něj navázal jeho krajan Moses Simon, jenž se trefil v sezoně popáté. Z penalty se deset minut poté prosadil Haris Hajradinovič, který v 75. minutě svým druhým gólem v utkání uzavřel skóre.

Slovan nastoupil v sestavě Perniš - Jablonský, Niňaj, Čikoš, Kolčák - Milinkovič, Soumah (71. Štefánik), Lásik - Halenár, Peltier, Kubík (82. Žofčák). Se Spartou se v Evropské lize dvakrát utká po reprezentační přestávce, 23. října doma a o dva týdny později na Letné.

Bern po porážce na Letné prohrál i v lize

Bern po čtvrteční prohře se Spartou na Letné (1:3) nezískal body ani v domácí soutěži. Young Boys na hřišti Aarau stejně jako od českého mistra inkasovali tři góly, prohráli tentokrát ale jen o branku. V lize nebodovali po třech předchozích výhrách a v tabulce jsou čtvrtí.

Bern v prvním poločase dvakrát vedl po trefách Bertoneho a Steffena, ale po změně stran brankář Mvogo nestačil na dvě střely Andrista. Young Boys hráli v sestavě Mvogo - Hadergjonaj, Von Bergen, Rochat, Lecjaks (87. Wüthrich) - Bertone, Sanogo - Steffen, Kubo, Nikci (65. Costanzo) - Afum (65. Hoarau).

Bern se Spartou 11. prosince uzavře boje v základní skupině Evropské ligy.

Neapol, další ze soupeřů Sparty v základní skupině fotbalové Evropské ligy, otočila zápas 6. kola italské ligy s FC Turín a zvítězila 2:1.

Reklama

Související témata: