Hlavní obsah

Tittel, Kocian nebo snad Uhrin? Komu Straka uvolnil lavičku Slovanu pro duel se Spartou?

Bratislava

Prestižní zápas to bude tak jako tak, o největší pikanterii ovšem přišel. Fotbalisté bratislavského Slovanu přivítají 23. října pražskou Spartu v Evropské lize už bez trenéra Františka Straky. Sparťan na lavičce slovenského mistra skončil po hrozivé sérii sedmi soutěžních zápasů bez výhry. Jeho nástupce má být znám během reprezentační přestávky - a jména možných kandidátů již padají.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Franz Straka se vytouženého duelu proti svojí Spartičce nedočkal...

Článek

Letenští vývoj v Bratislavě bedlivě sledují. Strakův nástupce by měl debutovat v ligovém duelu v neděli 19. října proti Trnavě. Hned v dalším utkání pak už na Pasienky dorazí Sparta.

Již několik dní se vedou na Slovensku polemiky o tom, kdo Františka Straku nahradí. Následující přehled kandidátů sestavil šport.sk. Uvádíme ho i s pravděpodobností, kterou slovenský server odhaduje.

Dušan Tittel - 50%

Dlouholetý hráč Slovanu a reprezentace, velká osobnost Slovanu. Ještě před pár měsíci šéfoval Unii ligových klubů, která řídila obě nejvyšší fotbalové soutěže na Slovensku. Při posledním debaklu v Trenčíně seděl na tribuně ve společnosti generálního ředitele Slovanu Petra Kašpara.

Tittel nemá nejvyšší trenérskou kvalifikaci, mužstvo by však mohl vést jako člověk z pozadí. Jako hlavní kouč by byl veden Jozef Valovič.

Dušan Galis - 20%

Slovan vedl již několikrát a vybojoval s ním spoustu titulů. Klub opustil chvíli poté, co na jeho lavičku usedl František Straka, se kterým si neuměl představit spolupráci. Momentálně je poslancem Národní rady SR, ale slovenští zákonodárci toho prý stíhají vedle své práce dost, takže pro Galise by návrat k trénování nebyl problém...

Ladislav Hudec - 15%

Zkušený kouč je momentálně bez angažmá. Myjavu vytáhl do nejvyšší soutěže a ani tam díky jeho schopnostem nebyla jen do počtu. Hudec má co nabídnout, mohl by splnit i náročné požadavky vedení Slovanu.

Ján Kocian - 10%

Strakův parťák z federální reprezentace. Muž se zkušenostmi z trénování německých mužstev nebo slovenské reprezentace skončil v polském Ruchu Chorzów, kde se stal obětí vlastního úspěchu. Teď je volný, na Slovensku kromě Banské Bystrice a Košic žádný jiný tým nevedl. Mohl by to zkusit ve Slovanu.

Dušan Uhrin mladší - 5%

Tohle by pro sparťany byla pikantní varianta. Ještě před pár týdny vedl rivalskou Plzeň, teď je k mání případně i pro Slovan. Má bohaté mezinárodní zkušenosti, trénoval také kluby v Rumunsku, na Kypru a v Gruzii. Ve Slovanu by mohl být po Karlu Jarolímovi a Františku Strakovi dalším českým koučem.

Reklama

Související témata: