Hlavní obsah

Hrozba pro Letenské. Slovan vedle Chovance a Siegla chystá na sparťany ještě jeden trumf

Bratislava

Pražskou Spartu nečeká příští čtvrtek na Slovensku vůbec nic jednoduchého. Ve svém třetím vystoupení ve skupině I Evropské ligy změří síly s domácím Slovanem Bratislava, který ve čtvrtek převzali noví trenéři Jozef Chovanec a Horst Siegl. Tedy borci, kteří mají o letenském týmu ohromný přehled. Nejen sparťanské legendy však mají belasým dopomoci k vítězství. Obranu českého celku by mohl notně pozlobit kanonýr Róbert Vittek, který se podle serveru pravda.sk úspěšně podrobil operaci kolena.

Foto: Petr Horník, Právo

Jozef Chovanec, nový kouč fotbalistů bratislavského Slovanu.

Článek

Dvaatřicetiletý Vittek, jenž je s 23 trefami historicky nejlepším střelcem slovenské fotbalové reprezentace, přispěl Slovanu i přes problémy s kolenem k postupu do play off Ligy mistrů a poté také do skupinové fáze Evropské ligy. Jeho zdravotní potíže ale neustupovaly a zkušený útočník musel v září podstoupit chirurgický zákrok.

"Robo absolvoval operaci v Pasadeně, kde se léčí hokejisté z NHL a hráči amerického fotbalu. Všechno proběhlo v pořádku a Vittek už dvojfázově trénuje. V neděli či pondělí by měl přiletět na Slovensko," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci generální ředitel klubu Petr Kašpar.

Vedení Slovanu doufá, že by se Vittek mohl objevit na trávníku už v prestižním duelu s Letenskými. "Protože je už po nějaké rehabilitaci a trénincích, věříme, že by mohl zasáhnout už do čtvrtečního souboje se Spartou," doplnil Kašpar.

Slovenskému mistrovi se po slibném úvodu přestalo výsledkově dařit. Po poslední porážce s Trenčínem (0:4) prodloužil Slovan svou sérii bez vítězství na sedm soutěžních utkání. V lize mu aktuálně patří pátá příčka se ztrátou čtrnácti bodů na vedoucí Trenčín.

Jak dopadne zápas skupiny I Evropské ligy mezi fotbalisty Slovanu Bratislava a pražskou Spartou?
Vyhraje Slovan
17,8 %
Utkání skončí remízou
8,6 %
Zvítězí Sparta
73,6 %
Celkem hlasovalo 6348 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články