Hlavní obsah

Sparťani, pozor! Kotel je vyprodán. A cestou na bitvu se Slovanem platí suchý zákon

Praha

Už ani jedno volné místečko není ve sparťanském kotli pro dnešní zápas fotbalové Evropské ligy na stadiónu Slovanu Bratislava (19.00 h, vysílá ČT Sport). Webové stránky českého mistra potvrzují, že pro sparťanské "kotelníky" je na Pasienkách vyprodáno. Před zápasem, který může mít hodně třaskavou atmosféru a pikantní příchuť mu dodává i přítomnost exsparťanů Jozefa Chovance a Horsta Siegla na bratislavské lavičce, přidávají řadu dalších rad.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Lukáš Vácha během předzápasového tréninku před utkáním základní skupiny Evropské ligy se Slovanem Bratislava na stadiónu Pasienky v Bratislavě.

Článek

To vše samozřejmě proto, aby se předešlo průšvihům. Ke vstupu na stadión je nutný pas, případně občanský průkaz, a to takový, že údaje v něm obsažené musejí souhlasit s těmi na nepřenosné vstupence.

Co se může jevit jako problém pro některé příznivce, to je nový slovenský Zákon o organizování veřejných sportovních akcí. Upřesňuje mj. chování fanoušků. Je v něm stanoven zákaz požívání alkoholu už cestou na zápas, tedy i ve vlaku či autobusu. Porušení suchého zákona lze trestat mj. blokovou pokutou.

Má být zcela vyprodáno, nicméně Sparta nevylučuje, že lístky do ostatních sektorů ještě budou k mání. Slovan doporučuje vyhnout se při použití těchto vstupenek ze strany sparťanů předvádění jakýchkoli klubových symbolů, aby nedošlo ke konfliktům.

Stadión se otevírá v 17 hodin, pořadatelé slibují dvoustupňovou bezpečnostní kontrolu. A ještě jedno upozornění, které má napomoci tomu, aby se fandové obou stran nedostali k sobě. Vstup pro příznivce Sparty je podle webu Sparty od nákupního centra Kaufland od Trnavské cesty, kde je záchytné parkoviště. Klub doporučuje vyhnout se nákupnímu centru Polus, u něhož je vstupní terminál pro domácí fandy.

Dopravu do Bratislavy mohou fanoušci Sparty pojmout jako výlet vlakem. Je pro ně vyhrazena část vlaku EC 277 s příznačným názvem Slovan. Z hlavního nádraží odjíždí v 9.39 h, ve 22.58 jede s vyhrazenými vagóny zpět EN Metropol.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Slovanem Bratislava a pražskou Spartou?
Vyhraje Slovan
16,5 %
Utkání skončí remízou
9,9 %
Zvítězí Sparta
73,6 %
Celkem hlasovalo 16387 čtenářů.

Reklama

Související témata: