Hlavní obsah

Spartě hrozila kontumace. Strašné vidět děti, jak se kolem nich ženou s kovovými tyčemi, ulevil si Lafata

Bratislava

Přes 40 minut, po které byl zápas v Bratislavě kvůli nechutným scénám v hledišti přerušený, trávili sparťané ve VIP prostorech v útrobách hlavní tribuny. K uším jim přilétaly zprávy, ze kterých rozhodně nadšení nebyli.

Bitka mezi fanoušky Slovanu a Sparty

 
Článek
Fotogalerie

Fanoušci přerušili zápas Sparty v Bratislavě.

„Pokud by se nepokračovalo, zkontumovalo by se to prý proti nám. Zaplaťpánbůh, že se zápas dohrál," pověděl stoper Jakub Brabec. „Údajně opravdu hrozilo, že když se utkání definitivně ukončí, bude kontumované proti nám," přitakal kapitán David Lafata.

Přestože 3:0 vyhráli, byli sparťané bez nálady. Radost z důležité výhry přebily události, jež se strhly na tribunách v závěru prvního poločasu. „Je to smutné, je mi to líto. Vnímá to celá Evropa, lidi doma u televizí, kteří asi na fotbal příště nepřijdou. Nejhorší je, že to viděly děti. Tohle na fotbal nepatří," uvedl Brabec, který prý strach nepociťoval.

„Bylo to daleko od nás. A v podstatě už před zápasem nám pořadatelé dali instrukce, že máme v případě nepokojů utíkat k hlavní tribuně," prozradil letenský obránce. „Obavy jsem neměl, ale když víte, že na té tribuně sedí děti, a kolem nich se ženou s kovovými tyčemi... Strašný," kroutil hlavou Lafata.

Po pěti minutách čekání v chladu pod tribunou se tým odebral dovnitř, následující minuty strávil v prostorech VIP. „Dali nám čaj, dokonce jsem si tam dal i sušenku," usmál se obránce Pavel Kadeřábek, podle kterého byla dlouhá přestávka nepříjemná. „Když na půl hodiny vychladnete, není to dobré. Vypadly mi úplně nohy, vůbec se mi na hřiště zpátky nechtělo. A nebyl jsem sám," přiznal Kadeřábek. „Ale nakonec je dobře, že se dohrálo, že sem nemusíme zpátky. Radši odtud rychle pryč," podotkl Kadeřábek.

Reklama

Související témata: