Hlavní obsah

Na Slovensku spílají chuligánům Sparty. Jsem rád, že žiju, oddechl si televizní komentátor

Bratislava

Ostudné řádění fanoušků Sparty na bratislavském stadiónu Pasienky během utkání Evropské ligy se Slovanem pochopitelně podrobně rozebírají i slovenská média. Ta označují chování fanoušků pražského klubu za mezinárodní ostudu.

Bitka mezi fanoušky Slovanu a Sparty

 
Článek
Fotogalerie

Fanoušci přerušili zápas Sparty v Bratislavě.

Sparťanští rowdies napadli příznivce Slovanu a kvůli incidentu musel být duel ve 40. minutě přerušen. Incident nejprve řešila pořadatelská služba, následně zasáhli také těžkooděnci. Ve hře byla kontumace zápasu ve prospěch domácího týmu, utkání se ale nakonec dohrálo a Sparta si odvezla výhru 3:0.

„Chuligáni Sparty jsou v Česku nejobávanější. Kolona policejních aut doprovázela autobusy fanoušků Sparty už od hranic. Před stadiónem nechyběla vodní děla a obrněné transportéry. Všechno marné," píše deník SME.

Podle listu pokřikovali sparťanští fanoušci vulgární urážky na adresu domácího týmu už před duelem v ulicích Bratislavy. Těsně před přestávkou se pak dostali ze svého sektoru, přelezli plot a „vrhli se na domácí fanoušky".

SME rovněž cituje spolukomentátora slovenské televize RTVS Szilárda Németha, který byl na ploše jako host a před chuligány se dal na útěk. „Jsem rád, že žiju," ulevilo se Némethovi.

Zavře UEFA Slovanu stadión?

„Mezinárodní skandál na Pasienkách," hlásí zase server Cas.sk, který citoval spolukomentátora a bývalého kouče Příbrami a Baníku Karola Marka. „Byl jsem připravený se bránit. Bylo to nepříjemné, oni byli úplně smyslů zbavení," nechápal Marko. „Měli krvavé tváře, tyče ...," doplnil ho kolega Luboš Havlena.

„Vsuvka, o kterou se na konci poločasu postarali především fanoušci Sparty, byla nechutná. Vymetené hlavy nejprve začaly vytrhávat sedačky, potom lehce prolomily ochranné bariéry ve svém sektoru a přes oddělující sektor se dostaly přes druhý zátaras k fanouškům Slovanu," popsal incident Cas.sk.

Deník Pravda připomíná, že na stadiónu nakonec nemusela zasahovat zdravotní služba a ambulance do nemocnice nikoho neodvážela. Deník také vyjádřil obavu, že UEFA zavře stadión Pasienky pro evropské zápasy.

„Je téměř jisté, že Slovan čekají za nedostatečnou pořadatelskou službu sankce. Vedle finanční pokuty to může být i uzavření stadiónu, nebo bude muset Slovan poslední domácí zápas skupiny Evropské ligy proti Bernu odehrát před prázdnými tribunami," obává se list.

Reklama

Související témata: