Hlavní obsah

Běloruský soupeř Teplicím nevadí, horší bude zdlouhavé cestování

Fotbalisté Teplic se z dnešního losu předkola Poháru UEFA příliš neradovali. Běloruský klub RIPO Minsk sice neznají, ale vadí jim méně než zdlouhavé cestování k prvnímu utkání. Obávají se dokonce, že možný pozdější návrat může posunout jejich ligový zápas se Slavií, který je měl čekat v neděli 14. srpna, dva dny po příletu z Minsku.

Foto: Novinky s použitím Tescoma Zlín

Trenér Teplic Vlastimil Mareček

Článek

Teplický šéf František Hrdlička nakonec na losování neodcestoval, odpolední zpráva z Nyonu mu radost neudělala. "Nechci hodnotit sílu soupeře, kteří jsou všichni víceméně na stejné úrovni. Více mě mrzí, že to byl jeden z nejvzdálenějších soupeřů, a takové cestování na úvod sezony není ideální," řekl funkcionář.

Běloruský protivník podle něho bude mít svou kvalitu. "V Poháru UEFA nebývají slabí soupeři. O tom se už přesvědčila řada favoritů," připomněl.

Trenér Vlastislav Mareček hledá světlý bod alespoň v tom, že odveta se uskuteční v Teplicích. "Pohárová matematika je zrádná, a když se nám podaří uhrát napoprvé slušný výsledek, můžeme si postup hodně přiblížit," prohlásil kouč. Ani jeho netěší složité cestování. "Na cestování byl tento a ještě klub z Arménie nejhorší možností," mínil Mareček.

Hlavu nad losem nevěší

Hlavu ale nad losem nevěší, okamžitě začal volat přátelům, od nichž shání o soupeři informace. "Vyřadili Ferencváros a já mám v Maďarsku pár kamarádů, snad seženeme i nějaké videozáznamy těch zápasů. Navíc se znám s jedním kolegou z Běloruska, věřím, že nějaké zprávy do zápasu seženu," uvedl Mareček.

Důvěru v trenéry a jejich informace má Jiří Sabou, který také po losu příliš netruchlil. "Cestování je možná nepříjemné, ale zase jsme nedostali tak nepříjemné soupeře, jako jsou Pasching a Curych, a tak bych to neviděl nijak černě. Samozřejmě, běloruský fotbal už pár dobrých výsledků zaznamenal, ale musíme se soustředit už na první zápas a doma si pak postup ohlídat," plánoval jeden z nejzkušenějších teplických fotbalistů.

Jeho spoluhráč Pavel Verbíř stejně jako trenér připomněl, že tým, který přešel přes Ferencváros, nemůže být slabý. "Slabý rozhodně nebude, navíc bude zcela neznámý a informace se asi budou těžko získávat," prohlásil teplický záložník. "Bude rozhodovat každá maličkost a těžko předpokládat, že někoho vyřadíme jednoduše," řekl Verbíř.

Reklama