Hlavní obsah

Slovan poslal výhru do nebe zesnulému fanouškovi a naladil se na Spartu

Bratislava

Nechtějí být ve skupině za otloukánky až do konce. Fotbalisté Slovanu Bratislava v Evropské lize ještě nebodovali a před dvěma týdny doma podlehli Spartě hladce 0:3. Před cestou k odvetě do Prahy ovšem Chovancův tým porazil v lize Košice 3:0 a věří, že bude líp. Zápas Sparta - Slovan se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Bratislava Jozef Chovanec (vlevo) a kouč Sparty Vítězslav Lavička před vzájemným zápasem.

Článek

Vyhrát potřebovali, navíc měli o motiv víc. Fotbalisté Slovanu hráli proti Košicím i pro jednoho ze svých nejvěrnějších fanoušků Romana „Muchu" Múčku, který den před zápasem zemřel ve věku 39 let.

„Vítězství patří zejména jemu a posíláme mu ho do nebe. Stejně bych mu chtěl věnovat i svůj gól. Nechť odpočívá v pokoji," smutně konstatoval Kristián Kolčák, autor první branky.

„Roman byl skvělý fanoušek i fantastický člověk. Zpráva o jeho smrti byla pro nás velmi zarmucující a proti Košicím jsme bojovali za něj. Jsem rád, že se nám na jeho památku podařilo vybojovat vítězství," dodával Kolčák.

S nulou vyhráli poprvé po 103 dnech...

Slovan ve slovenské lize jako obhájce titulu ztrácí na vedoucí Trenčín dvanáct bodů, ale má ještě dva odložené zápasy k dobru. Po 103 dnech znovu okusil pocit triumfu bez inkasovaného gólu.

„Doufám, že nás vítězství nad Košicemi dobře naladí před čtvrtečním soubojem na Spartě. Je třeba si ze hry vybrat pozitivní věci a z negativ se poučit," řekl František Kubík, který na první gól nahrál a druhý dal sám.

Zatímco Bern, Sparta a Neapol mají po první polovině skupiny I na kontě shodně po šesti bodech, Slovan ještě nebodoval a vykazuje hrozivé skóre 0:10...

„Věřím, že odveta na Spartě bude z naší strany lepší než první vzájemný duel. Už jen nelichotivá bilance v Evropské lize musí hráče motivovat. Kdybychom dál hráli jen jeden poločas jako minule, je to na evropské poháry strašně málo," avizuje exsparťanský trenér Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: