Hlavní obsah

Slovan hecuje sparťany: Plzeň nám ukázala, jak na vás, panáčci

Bratislava

Doma sparťanům podlehli hladce 0:3, přesto prý vědí, jak v odvetě na ně. Fotbalistům Slovanu Bratislava ukázala recept Viktoria Plzeň, která si o víkendu na českého mistra vyšlápla a vyhrála 2:0. Zápas Evropské ligy mezi Spartou a Slovanem se hraje ve čtvrtek od 21:05. Přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí (vlevo) z pražské Sparty a Nicolas Gorosito ze Slovanu Bratislava bojují o míč.

Článek

Lišák z plzeňské lavičky Miroslav Koubek ukázal recept dalším soupeřům Sparty. Ani Slovan neskrývá, že na Letné bude chtít kombinaci soupeře narušovat hned v zárodku.

„Dívali jsme se na zápas Sparty s Plzní a potvrdilo se nám, že se dá hrát s každým mužstvem. Věřím, že to zvládneme a nějaký bodík si odvezeme. Máme na Spartu jediný recept, a je jím presink," říká na rovinu exsparťan Igor Žofčák.

„Dívali jsme se a uvědomili si, že se dá hrát i se Spartou. Plzeň hrála nebojácně. Snažila se je napadat, pomohl jim rychlý gól a dobrou taktikou ji také porazili. Je už jen na trenérovi, co zvolí," přidává se obránce Branislav Niňaj.

Ještě nemají ani bod

Belasí zatím ve skupině I nebodovali a mají hrozivé skóre 0:10. „Chtělo by to konečně zabodovat. Všichni se na zápas těšíme. Sparta je kvalitní mužstvo, které mělo ambice hrát Ligu mistrů. Nám nezbývá, než se na duel kvalitně připravit," říká Niňaj.

„Bavili jsme se o tom v kabině. Není příjemné, když inkasujete deset branek. Věřím, že se nám to konečně podaří prolomit," doufá i Žofčák.

Chovanec se Sieglem se vracejí na Letnou

Na Letnou se vracejí dva kovaní sparťani. Trenér Jozef Chovanec a jeho asistent Horst Siegl. Oba věří, že už se nebudou opakovat výtržnosti fanoušků v hledišti, kvůli nimž se na Pasienkách 40 minut nehrálo.

„Přerušení v domácím zápase nám uškodilo. Teď už se díváme dopředu a já osobně chci určitě získat skalp Sparty. Kdo by tam nechtěl vyhrát? Je to pohárový zápas a chceme zabrat, protože v tabulce to vypadá špatně," avizuje Siegl. V cizích službách svůj bývalý klub ještě nikdy neporazil.

Další rizikový zápas provázejí velká bezpečnostní opatření. „Na Spartě je vždy dobrá atmosféra. Nevím sice, kolik lidí přijde na zápas, ale věřím, že to bude o fotbale," doufá Chovancův asistent.

Jak dopadne zápas Evropské ligy mezi fotbalisty Sparty a Slovanem Bratislava?
Vyhraje Sparta
79,2 %
Zápas skončí remízou
6 %
Zvítězí Slovan Bratislava
14,8 %
Celkem hlasovalo 12456 čtenářů.

Reklama

Související témata: