Hlavní obsah

Sparta mu dala titul i syna, kapitán Slovanu vzpomíná na profíka Řepku a šoumena Horviho

Praha

Los základních skupin Evropské ligy ho potěšil. Díky němu se kapitán fotbalistů Slovanu Bratislava může zase aspoň na chvilku vrátit na Letnou. „Se Spartou jsem získal český titul a narodil se mi tam syn Denis. Proto na Prahu vzpomínám jen v nejlepším. A na zápas proti Spartě se moc těším,“ líčí Igor Žofčák, který na Pasienky zamířil rovnou z Letné. Vzpomíná také na profíka Řepku či šoumena Horviho.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Igor Žofčák se ještě ve sparťanském dresu raduje z branky.

Článek
Fotogalerie

Nic špatného na adresu soupeře z jeho úst neuslyšíte. Ani první vzájemný duel v Bratislavě, který poznamenaly rvačky chuligánů v hledišti, na tom nic nezměnil.

„Vzpomínky mám jen dobré. Jsem moc rád, že jsem se sem mohl vrátit," líčí Igor Žofčák, jak si návrat na Letnou užívá.

Jako platný člen základní sestavy získal se Spartou mistrovský titul v sezóně 2009/10. „To byl můj nejpříjemnější okamžik ve Spartě. Během celé sezóny jsme navíc nenašli přemožitele," říká.

S nikým ze současných sparťanů už není v kontaktu. Z bývalých spoluhráčů nejraději vzpomíná na Pavla Horvátha a Tomáše Řepku, kteří už na Letné dávno nejsou. „O Řepkovi se napsalo hodně špatného, ale byl to velký profesionál. Horváth zase velký šoumen, fakt dokázal rozesmát celou kabinu," tvrdí kapitán Slovanu.

Slovan se pomalu zvedá

Před dvěma týdny Sparta na Pasienkách vyhrála 3:0, odveta je pro Žofčáka speciální motivací. „Určitě. Nejen pro mě, ale pro všechny kluky. Chceme ukázat, že umíme hrát fotbal. A získat nějaké body."

Exsparťan věří, že po dvou týdnech přijel do Prahy silnější Slovan. „Jsme v trochu lepší náladě. Věřím, že to ukážeme na hřišti. Důležité pro nás byly po sérii porážek výhry s Ružomberokem a Košicemi. Nebyly to z naší strany top výkony, ale nějaké body jsme konečně získali. Pro psychiku týmu je to dobré, teď se těšíme na Spartu."

Jenže postup už je pro Slovan v tahu. Ve skupině I zatím nezískal ani bod a skóre má 0:10. „V první řadě jsme přijeli pro body. A samozřejmě chceme dát gól, nuly v kolonkách jsou zlé," přeje si Žofčák.

Mužstvo by měl zvednout také návrat kanonýra Vitteka po operaci v Americe. V základní sestavě po dlouhé absenci ještě sotva nastoupí, ale s mužstvem už trénuje.

„Bylo by vynikající, kdyby nastoupil. Robo je úžasný hráč a pomohlo nám už jen to, že s námi cestoval," poukazuje Žofčák.

Jak dopadne odvetný duel Evropské ligy mezi Spartou a Slovanem Bratislava?
Zvítězí domácí Sparta
73,1 %
Nerozhodně
6,3 %
Slovan se postará o překvapení a vyhraje
20,6 %
Celkem hlasovalo 11835 čtenářů.

Reklama

Související témata: