Hlavní obsah

Chovanec byl z návratu na Letnou obrovsky zklamaný, Lavičkovi však přesto slíbil, že Spartě pomůže

zp, dosSport.cz

Neunesli to. Dorazili od Dunaje s vírou, že se jejich belasí už konečně pod trenérem Chovancem zvednou, ale namísto toho museli překousnout další výprask. I proto se ze sektoru příznivců Slovanu po čtyřgólovém debaklu na Spartě ozývalo hlasité skandování: My chceme Slovan! „To skandování jsem neslyšel, ale i tak jsem cítil totéž, co fanoušci. Obrovské zklamání,“ přiznával trenér Jozef Chovanec rozladěný z vystoupení svých svěřenců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenérovi Slovanu Jozefu Chovancovi návrat na Letnou řádně zhořkl.

Článek
Fotogalerie

Sparta si vysokou výhrou vytvořila víc než slibnou pozici před závěrečnými zápasy skupiny I. Nejenže získala tři body, ale také si náramně vylepšila skóre, takže se ujala vedení v tabulce.

Lavička výhru Neapole přivítal

„Dobrá zpráva, že i Neapol vyhrála, to jsme si přáli," reagoval na momentální konstelaci ve skupině letenský kouč Vítězslav Lavička, když se dozvěděl, že italský soupeř zvítězil nad Young Boys Bern 3:0 a má tudíž stejně jako jeho tým na kontě devět bodů.

„Odskočili jsme sice Bernu, ale situace je dál otevřená. Teď se prostě musíme připravit na poslední dva zápasy s Neapolí a v Bernu, takže na přehnané oslavy není čas."

Na Letné se neslaví ani poté, co se Sparta dostala v tabulce své skupiny Evropské ligy na první příčku, neboť pro ni mluví lepší skóre. Hlavně díky kanonádě rozpoutané v duelu se Slovanem. „To proto, že naše produktivita byla výrazně lepší než v předchozích zápasech," liboval si trenér nad úžasnou statistikou.

"Vždyť z pěti střel mířících na bránu hostů skončily čtyři za zády Perniše," pochvaloval si Lavička, přičemž jako vždy velebil svého snajpra a kapitána Davida Lafatu, jenž se zapsal mezi střelce hned dvakrát.

Slovanu se nedostávalo sil

„Ale výhra se nerodila lehce, neboť Slovan vyrukoval s konsolidovanou obranou a počínal si hodně houževnatě. My ale hráli trpělivě, a jakmile jsme dali dva slepené góly, soupeřův odpor jsme zlomili," glosoval letenský kouč první půli.

„Podstatné bylo ovšem i to, že jsme měli míč pod kontrolou, což stálo Slovan hodně sil. A ty mu v poslední třetině zápasu došly, čehož jsme využili ke vstřelení dalších dvou branek," přidával Lavička, jenž byl pochopitelně nadmíru potěšený tím, že jeho tým napravil dojem pokažený posledním ligovým vystoupením v Plzni.

Zápas jako přes kopírák, mínil Chovanec

Zato Slovan si ho zase pokazil. A pořádně. „Dostali jsme dva góly během dvou minut a bylo hotovo. A zase jsme je Spartě doslova darovali. Prostě opět zápas jako přes kopírák," povzdechl si Chovanec.

„Oba zápasy se Spartou nás dokonale obnažily... Máme problémy s tempem, agresivitou, rychlostí, děláme chyby v defenzivě, takže veškeré úsilí přichází vniveč. Když jsem do Slovanu přicházel, netušil jsem, že je na tom ta zle," povzdechl si, ale přesto trenérovi Lavičkovi slíbil, že v příštím duelu Evropské ligy proti Bernu jeho Slovan zabojuje a Švýcary o nějaký bod obere, čímž Spartě pomůže.

„Je ale hlavně na nás, abychom si postup uhráli," připomínal ovšem promptně trenér Lavička.

Postoupí Sparta ze skupiny I do vyřazovací fáze Evropské ligy?
Ano
83,8 %
Ne
16,2 %
Celkem hlasovalo 16934 čtenářů.

Reklama

Související témata: