Hlavní obsah

Po výbuchu v Plzni si sparťané řekli, že hrají další zápas podzimu. A Slovan přejeli

dos, zpSport.cz

Stejná sestava, ale rozdílný soupeř, vlastní výkon i výsledek. Fotbalisté Sparty o víkendu nezvládli domácí šlágr podzimu, ale v Evropské lize přejeli bratislavský Slovan 4:0. „Nebylo to snadné, ale po Plzni jsme si prostě řekli, že nás proti Slovanu čeká další zápas podzimu. Tak jsme se k utkání i postavili, podali jiný výkon a vyhráli,“ pochvaluje si záložník Lukáš Vácha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Jakub Brabec, David Lafata a Costa oslavují třetí gól v utkání se Slovanem Bratislava.

Článek
Fotogalerie

Při analýze porážky v Plzni si letenský kouč od vedení Sparty vyslechl své. Ale Vítězslav Lavička nezačal jančit a také proti Slovanu poslal na hřiště stejnou sestavu. A hráči se mu odvděčili poctivým výkonem a další hladkou výhrou nad bývalým federálním rivalem.

„Porážka v Plzni byla nepříjemná. Dokázali jsme se ovšem tento týden soustředit na další důležitý zápas. A zvládli jsme ho výborně," popisuje záložník Ladislav Krejčí, autor druhého gólu.

„Po Plzni nám nebylo do řeči. Ale do konce podzimu ještě zbývala spousta zápasů, takže jsme se museli koukat jen dopředu. A jak jsem před utkáním se Slovanem říkal, právě teď se ukáže, jaký jsme mančaft," poukazuje kapitán David Lafata, který se znovu trefil hned dvakrát.

Slovanu celkem nadělili debakl 7:0

Zatímco Sparta už má ve skupině I devět bodů, Slovan ani po čtvrtém utkání žádný. Dvojzápas se Spartou celkově prohrál hrozivým skóre 0:7, takže srovnání českého a slovenského mistra je zcela jednostranné.

„Byl to zápas o prvním gólu. Těžko jsme se do nich dostávali, ale měli jsme dost trpělivosti. Nechci tvrdit, že po dvou slepených gólech odpadli, ale nám už se dýchalo mnohem líp," cení si Vácha, jak rychle Sparta odpor Slovanu zlomila.

„Proti prvnímu utkání v Bratislavě jsme dokázali dát dva góly již do přestávky. To rozhodlo, navíc první gól soupeře zlomil," přidává se Lafata.

„Od stavu 2:0 se dohrávalo podle našich představ," má jasno Krejčí.

Postoupí Sparta ze skupiny I do vyřazovací fáze Evropské ligy?
Ano
83,8 %
Ne
16,2 %
Celkem hlasovalo 16934 čtenářů.

Reklama