Hlavní obsah

Vácha: Klíč k postupu budeme až do posledního zápasu držet ve svých rukou

dos, zpSport.cz

Dvě kola před koncem skupiny I fotbalové Evropské ligy mohou sparťané počítat. Vedou tabulku se stejným bodovým ziskem jako druhá Neapol, třetí Bern ztrácí tři body. Nulový Slovan už z posledního místa do hry o dvě postupová místa zasáhnout nemůže. Letenští by mohli slavit již po příštím utkání, kdy budou hostit favorizovanou Neapol. A k dobru mají ještě poslední zápas v Bernu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Lukáše Váchy. Sparta je stále ve hře...

Článek
Fotogalerie

Porážka v Neapoli na úvod a pak tři výhry v řadě. Čtvrteční nakládačka Slovanu 4:0 udržela fotbalisty Sparty v naději, že si v Evropské lize zahrají také jarní play off.

„Klíč držíme v našich rukou a uděláme pro postup všechno," slibuje záložník Lukáš Vácha.

Pro Spartu by bylo ideální, kdyby jí pomohl Slovan a příště doma porazil Bern. Pak by Spartě i Neapoli stačila ve vzájemném duelu k postupu remíza.

„Jenže na remízu hrát nejde. Já v Neapoli nenastoupil, ale přesvědčili jsme se, že Italové mají kvalitní tým. Nebude to jednoduché," přemítá Vácha. „Ale kdyby nám to nevyšlo příště, tak je pro nás výhoda, že klíč k postupu budeme pořád držet i v posledním utkání v Bernu," dodává.

Příště přijede soupeř nejtěžší

„Vyhlídky na postup jsou pořád stejné. Mohli bychom slavit už po utkání s Neapolí, ale to je nejtěžší soupeř ve skupině," uvědomuje si kapitán David Lafata.

„Ještě máme před sebou dva zápasy a všichni věříme, že postoupíme," přidává se záložník Ladislav Krejčí.

„Společně s Neapolí jsme odskočili na tři body Bernu, což jsme chtěli, ale zbývají dvě utkání a není čas na přehnané oslavy. Teď budeme hostit nejvýše nasazené mužstvo Neapol," má jasno trenér Vítězslav Lavička.

Také proto nakázal dlouholetému spoluhráči Jozefu Chovancovi, ať jeho Slovan sebere Bernu nějaké body. „Řekl, že se pokusí. Věřím, že Slovan zabojuje. My se ale musíme snažit uhrát si postup sami," zdůrazňuje Lavička.

Reklama