Hlavní obsah

Sparta udělala ze Slovanu trhací kalendář. Fotbalová poprava! Slovenská média nešetří kritikou

Praha/Bratislava

Nit suchou nenechali slovenští novináři na fotbalistech Slovanu Bratislava, kteří ani na čtvrtý pokus nedokázali v utkání Evropské ligy vstřelit gól a s hrozivým skóre 0:14 uzavírají tabulku základní skupiny I. Po prohře 0:4 na Letné fotbalisty slovenského mistra tamní média pořádně pranýřují a označují bratislavský Slovan za nejhorší celek celé soutěže.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník Sparty David Lafata se raduje z vedoucího gólu proti Slovanu.

Článek
Fotogalerie

Nechybělo mnoho a Slovan hrál dokonce Ligu mistrů. Ve dvojzápase 4. předkola s BATE Borisov totiž v úvodním utkání remizoval 1:1, možnost postupu se jim vytratila až v odvetném utkání, které prohrál 0:3. A to běloruský celek rozhodně nepatří mezi špičkové týmy Champions League, v základní skupině ve čtyřech zápasech inkasoval už devatenáct branek.

Fotbalisté Slovanu ale nezvládají ani zápasy méně prestižní Evropské ligy. A to se nelíbí nejenom fanouškům, kteří dávali včera na Letné svou nespokojenost hlasitě najevo, ale také médiím našeho východního souseda. „Fotbalisté Slovanu působí, jako by byli v Evropské lize nedopatřením," napsal v podtitulku server sme.sk. „Čtyři zápasy, čtyři prohry, žádný gól a hrozivé skóre 0:14. Slovan potvrdil, že je nejslabším týmem Evropské ligy," píší redaktoři.

Nelichotivou kritiku použil také server sport.sk: „Slovan podal v Praze slabý výkon a udělal si ostudu, za 90 minut nedokázali jeho hráči ani jednou pořádně ohrozit bránu Davida Bičíka. Rudí si ze slovenského šampióna udělali trhací kalendář podobně jako před dvěma týdny na Pasienkách."

Výbuch a pražská exhibice

„Fotbalová poprava! Sparta deklasovala Slovan," stojí v titulku článku cas.sk, který se zabýval i nespokojenými fanoušky slovenského šampióna. Na konci článku napsal: „Bratislavané opět vybuchli a v odvetě jen bezmocně pozorovali pražskou exhibici."

Vedle chatrného výkonu Slovanu se slovenská média pozastavují i nad tím, že na rozdíl od dva týdny starého zápasu se na Letné žádný exces s fanoušky neodehrál. „Nechutnosti a bitky z prvního vzájemného souboje dvou bývalých federálních rivalů se už neopakovaly. Při přísných opatřeních se chuligáni z obou týmů zmohli jen na vulgární nadávky. Sparta už dopředu avizovala tvrdá bezpečnostní opatření a problémoví fanoušci neměli žádnou šanci," uznal server pravda.sk

V podobném duchu píše i server sme.sk: „Stadión Sparty na Letné sice také nepůsobí příliš moderně, ale oproti deprimujícím Pasienkám je mnohem útulnější a praktičtější. Pražští organizátoři před zápasem vyhlásili, že výtržnosti jako na Pasienkách rozhodně nedopustí. A chuligány ustrážili. Do arény se nikomu nepodařilo propašovat pyrotechniku. I z hlediska bezpečnosti tak měl český mistr navrch," chválí redaktor pořadatelskou službu pražského celku.

Reklama

Související témata: