Hlavní obsah

Neapol je na Letné favoritem, bookmakeři věří i v postup Sparty

Praha

Sparta versus Neapol. Podle odhadu bookmakerů i fotbalových fanoušků se můžeme večer na Letné těšit na několik branek a opravdu napínavé utkání. Podle vypsaných kursů je favoritem Neapol, Spartě věří asi 35% sázkařů. Podstatné však je, že podle domácích sázkových kanceláří by ze skupiny I měli do jarní části Evropské ligy postoupit oba soupeři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Costa (vpravo) se snaží uniknout neapolskému záložníkovi Garganovi během utkání základní skupiny I Evropské ligy. Vpravo přihlíží středopolař Letenských Josef Hušbauer.

Článek
Fotogalerie

Aktuálně třetí celek italské nejvyšší soutěže vstoupí do utkání v kurzu 2,45:1 v pozici mírného favorita, přičemž výhru svěřenců Rafaela Beníteze tipuje u Fortuny zhruba 50% sázejících.

Vítězství Sparty v kurzu 2,78:1 by udělalo radost 35% sázejících, na remízu v kurzu 3,25:1 pak připadá zbývajících 15% sázek.

„Pro výsledek utkání bude zásadní přístup, jaký k němu Neapol zvolí. Přes nominaci až po motivaci a nasazení hráčů v zápase. Hamšíka a spol. čeká po víkendu ligový duel se Sampdorií, která by je v případě vítězství v tabulce přeskočila. Nebylo by to poprvé ani naposledy, kdy italský klub na utkání v Evropské lize neklade patřičný důraz. Sparta má solidní formu, udržuje si vysokou produktivitu, získaný bod by mohl hrát v postupové tajence rozhodující roli," poukazuje Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Oba soupeři se každopádně v otázce postupu do jarní části soutěže těší výrazné důvěře bookmakerů. Na umístění Neapole na prvním či druhém místě ve skupině je kurz 1,02:1, na Spartu potom 1,35:1. Černý Petr tak ve skupině I vyjde na Bern, jehož postup bookmakeři uvažují v kurzu 2,7:1.

Polovina sázejících věří Neapoli

U konkurenčního Tipsportu je kurz na výhru Sparty 2,87:1, Neapol má 2,40:1 a plichta má kurz 3,35:1. Z pohledu sázkařů jde ale více sázek na výhru, resp. neprohru Sparty (1,54:1).

Podle odhadu bookmakerů společnosti Chance by měl být zápas poměrně vyrovnaný. „Sparta je skvěle rozjetá, domácí prostředí je pro ni také velké plus. Skupinu vede o skóre před Neapolí a vzájemný zápas může rozhodnout o postupujícím. Na výhru Sparty proto bookies vypsali kurz 2,83:1, kdežto na Neapol je jen o pár desetinek nižší, 2,46:1. Kurz 3,10 je pak vypsán na remízu," uvádí Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Ve srovnání s bookmakery jsou ale fotbaloví fanoušci poněkud skeptičtější. Téměř polovina z nich sází na výhru Neapole, po 25% procentech pak vsadilo na výhru Sparty či na remízu. Počty vsazených tiketů na výhry obou týmů jsou podobné, na Neapol ale tipéři vsází přibližně dvojnásobné částky.

Mezi další nejsázenější příležitosti patří, že padne 2 a více gólů (kurz 1,27:1) nebo že oba týmy vstřelí alespoň jednu branku (kurz 1,65:1).

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen