Hlavní obsah

Padesátkrát v pohárech. Matějovskému vyšlo jubileum na bitvu s Higuaínem a spol.

Praha

Rýsuje se mu ideální scénář, který však není příliš pravděpodobný. Záložník Marek Matějovský (32) sehraje večer na Letné své jubilejní 50. utkání v pohárech, přitom po duelu s Neapolí by už jeho fotbalová Sparta mohla slavit postup do jarní fáze Evropské ligy. To by se však musela vypořádat s třetím týmem italské ligy a ještě dostat pomoc od bratislavského Slovanu v zápase s Bernem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Marek Matějovský se připravuje na duel Evropské ligy proti Neapoli.

Článek
Fotogalerie

Postupová matematika je daná. Máte dva pokusy - doma proti Neapoli, případně na závěr skupiny v Bernu.

Jednoznačně se musíme soustředit na naše utkání a neohlížet se na druhé. Chceme zvítězit, pro to uděláme maximum a uvidíme po zápase, jaká bude situace. Duel s Neapolí je pro nás velký zápas. Uvědomujeme si, o co hrajeme, proto se na něj chystáme se vší vážností.

Slovan zatím ve skupině nebodoval. Upřímně, věříte, že můžete postoupit již doma?

Jednoznačně bychom chtěli slavit už večer. Moc dobře ale víme, že nás čeká těžké utkání. Chceme zvítězit, to je největší cíl.

Proti Neapoli sehrajete svůj 50. duel v pohárech. Na který z nich nejvíc vzpomínáte?

Abych se přiznal, vybrat jedno utkání je těžké. V Evropě si pamatuji jejich převážnou většinu a byl bych rád, aby jich bylo ještě co nejvíc.

Zatímco Sparta spoléhá na svého kanonýra Lafatu, gólová produktivita Neapole je rozložena na víc hráčů, že?

Není to jednoduché je uhlídat, čekají nás velká jména světového fotbalu. Třeba Higuaín je značka sama o sobě, ale nechci jmenovat jen jeho, musíme se nachystat na nebezpečí z více míst. Třeba od Hamšíka. Budeme se snažit uhlídat Neapol jako celek.

Zápas Evropské ligy Sparta - Neapol se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.
Jak dopadne odvetný duel základní skupiny Evropské ligy mezi Spartou a Neapolí?
Zvítězí Sparta
50,5 %
Nerozhodně
17,7 %
Vyhraje Neapol
31,8 %
Celkem hlasovalo 13569 čtenářů.

Reklama

Související témata: