Hlavní obsah

Bod od Maradony sparťani berou, finále v Bernu bude perné

Praha

Obrovská vlajka s portrétem božského Diega Maradony a jeho číslem 10 vlála v kotli příznivců Neapole i na Letné. Zatímco Maradonovým nástupcům v modrých dresech bezbranková plichta k postupu ze skupiny stačila, Sparta musí o setrvání v Evropské lize zabojovat ještě za dva týdny v Bernu. „Tam to bude velké finále,“ má jasno stoper Mario Holek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Sparty Mario Holek.

Článek
Fotogalerie

Třetí tým italské ligy nejednou dostali do úzkých, jeho skalp ovšem nezískali. „Za aktivitu a týmový výkon bychom si zasloužili tři body, ale i ten jeden bereme," přemítá obránce Mario Holek.

Všechno mohlo být jinak, kdyby Hušbauer hned na úvod zápasu netrefil jen břevno - a hlavně kdyby dorážející kanonýr Lafata dokázal poslat míč do odryté branky.

„Cítil jsem, že by tam mohla spadnout již má střela. Hlavně jsem ale věřil Davidovi, že míč do branky dorazí. Brankář byl ale proti," krčí rameny Josef Hušbauer.

„Škoda, jeden gól by asi rozhodl. Chtěl jsem míč co nejvíc trknout, jenže brankář se bohužel stačil přemístit. Podali jsme výborný výkon, jemuž chyběl právě jen vstřelený gól," lituje kapitán David Lafata.

„Už jsem přes celé hřiště zvedal ruce nad hlavu, ale faktem je, že David hlavičkoval z dost velké dálky. Můj protějšek Cabral byl mužem zápasu, chytil tři góly. Naopak já v bráně chvílemi mrznul. Celý tým zaslouží pochvalu za to, že jsme Neapol do vážnější šance nepustili," cení si gólman Marek Štěch.

Hrát na plichtu je ošidné

Postupový klíč se Letenským před posledním duelem ve skupině v Bernu zjednodušil. Výhra či remíza = postup. Porážka = vyřazení.

„Na remízu hrát nebudeme, musíme tam být aktivní," nabádá Holek.

„Přesně tak, pro remízu tam nepojedeme. Musíme i v Bernu hrát svoji hru," přidává se Štěch.

„Bude to tam těžké, ale snad se poučíme z Malmö. Tam jsme mohli dokonce prohrát o gól, ale nedopadlo to. My podle mě na remízu hrát neumíme," shoduje se Lafata se spoluhráči.

Reklama