Hlavní obsah

Sparta uzavřela obranu jako škeble, hráči Neapole v Praze zmrzli, píší v Itálii

Praha/Řím

Jako velké zklamání vnímají italští novináři výkon fotbalistů Neapole v Praze proti Spartě. Utkání Evropské ligy sice skončilo dělbou bodů po bezbrankové remíze, kvalitnější hrou se ale prezentovali Pražané. Deníky si všímají také chladného počasí, ve kterém se na Letné hrálo, a absencí klíčových hráčů Neapole v záloze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neapolský záložník Marek Hamšík hrál na Letné na levém kraji zálohy.

Článek
Fotogalerie

„Neapol potřebovala bod a ten se jí podařilo vybojovat. Nic dalšího ale v chladné Praze nepředvedla a postup do jarní části Evropské ligy je tak jediným pozitivním aspektem večera," napsala internetová verze deníku Gazzetta dello Sport.

Žurnalisté se shodují, že Sparta byla v úvodním poločasu jednoznačně lepším týmem. „Sparta v první půli uzavřela svou obranu jako škeble a hrozila hlavně ze stran. Obávaný kanonýr Lafata měl největší šanci v 18. minutě, ve skvělém světle se ale ukázal brankář Cabral," připomněl deník La Repubblica situaci, při níž Hušbauer nastřelil břevno a osamocenému Lafatovi, který hlavičkoval do odkryté brány, gólman hostů skvělým zákrokem zkazil gólovou radost.

Španělskému trenérovi Rafaelu Benítezovi chyběly dva základní stavební kameny středu pole Lorenzo Insigne a Dries Mertens. Benítez se rozhodl poslat kapitána Marka Hamšíka na levou stranu zálohy. „Je dobře, že si tým zkusil hrát bez opor Insigneho a Mertense, Sparta totiž upozornila na slabiny týmu. A je třeba se ptát: opravdu může hrát Hamšík na křídle?" podivovali se redaktoři z růžové Gazzetty.

Dojem alespoň částečně třetí tým Serie A vylepšil ve druhé polovině utkání. Na rozdíl od Sparty, která nastřelila břevno ještě jednou, se ale do vyložené šance nedostal. „Azzurri nastoupili do druhé půle s větší touhou, ale Štěcha k opravdu těžkému zákroku nedonutili," psala La Repubblica. S podobnou kritikou se vytasili i novináři Gazzetty: „Hráči Neapole se nutili alespoň do klusu a jinak ofenzivní hrozby Higuaín a Callejón uvízli v pražské zimě".

Reklama

Související témata: