Hlavní obsah

VIDEO: Nerazzurri opět vytáhl z bryndy. Borec Handanovič chytil šestou penaltu za sebou!

Milán

Nevídaný kousek se povedl brankáři Samirovi Handanovičovi ve čtvrtečním utkání Evropské ligy. Třicetiletý borec je pravou oporou fotbalistů Interu Milán, v duelu s Dněpropetrovskem totiž chytil už šestou penaltu soupeřova celku na klubové úrovni v řadě za sebou. Zuby si na něm vylámali věhlasní střelci v italské Serii A, nyní neuspěl ani spoluhráč Ondřeje Mazucha, Ukrajinec Jevhen Konopljanka.

Samir Handanovič chytá šestou penaltu v řadě

 
Článek

Inter otočil nepříznivý vývoj zápasu a po brankách Kuzmanoviče s Osvaldem porazil Dněpr 2:1. Samir Handanovič podržel Nerazzurri v 28. minutě za stavu 0:1 a především díky jeho výkonu si Italové zajistili postup do jarních vyřazovacích bojů EL. Slovinec, jehož starší bratranec Jasmin chytá za Maribor, přitom v penaltové loterii uspěl proti střelcům už pošesté za sebou.

Podobnou sérií se momentálně nepyšní žádný jiný brankář na světě. Ještě před Konopljankou si na zkušeném slovinském reprezentantovi vylámali zuby postupně Luca Toni (Verona), Andrea Cossu (Cagliari), Marcelo Larrondo (Turín), Antonio Cassano (Parma) a také Maxi López (Sampdoria). Jediným, kdo na Handanoviče vyzrál, byl před dvěma týdny v kvalifikaci ME v londýnském Wembley útočník Wayne Rooney.

„Tohle je má práce, snažím se chytat nejlépe, jak umím. Na vítězství jsme se tvrdě nadřeli, ale tým ukázal, že má silnou mentalitu," skromně povídal Handanovič. Díky své úctyhodné sérii si Slovinec u vedení Nerazzurri pravděpodobně vyslouží nový kontrakt.

Reklama

Související témata: