Hlavní obsah

Zápas se Spartou bude jako finále, těší se trenér Young Boys Bern

Bratislava

Důležitý zápas na Slovensku proti Slovanu Bratislava jeho svěřenci zvládli, když zvítězili přesvědčivě 3:1. K tomu, aby si hráči Young Boys Bern zahráli v Evropské lize i na jaře, musejí zdolat také pražskou Spartu, dosavadního lídra skupiny I. Remízový výsledek by totiž posunul dál Pražany.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Bernu Uli Forte se na zápas se Spartou těší.

Článek

Na první pohled je tabulka skupiny zamotaná. Sparta i Neapol mají po deseti bodech, Bern jen o jeden méně. Zdálo by se tak, že všechny tři týmy ještě budou muset o setrvání v soutěži zabojovat. To je ovšem omyl. Doposud druhá Neapol má totiž lepší bilanci vzájemných zápasů jak se Spartou, tak s Young Boys. Italové si tak mohou být jisti, že i po zimní přestávce si druhou nejprestižnější mezinárodní soutěž Evropy zahrají.

O druhé místo budou bojovat v přímé konfrontaci sparťané s Bernem. A fotbalisté z letenského stadiónu mají rozhodně výhodnější pozici. Díky náskoku jednoho bodu jim stačí k postupu remizovat. „Stačí nám remíza, ale mám takové obavy, že my na ni moc hrát neumíme," připomněl útočník Pražanů David Lafata vypadnutí z předkola Ligy mistrů s Malmö, proti kterému Sparta mohla dokonce prohrát o gól. Přesto nepostoupila.

„Jedenáctého prosince nás čeká souboj se Spartou. Bude to pro obě mužstva jako finále. Naším cílem je vítězství a postup," prohlásil odhodlaně po výhře nad Slovanem kouč Bernu Uli Forte.

Bern byl sice první tým, kterému v soutěži dokázal Slovan vstřelit gól, přesto si švýcarský tým došel pro vítězství. „Byl to těžký zápas. Už před ním jsem říkal, že nás nečeká žádná procházka, a to se dnes potvrdilo. Museli jsme se připravit na jiný terén, než jaký máme doma, ale hráči se s tím vyrovnali," pochvaloval si čtyřicetiletý trenér švýcarského celku.

Jak dopadne zápas Bern - Sparta?
Vyhraje Bern a Sparta nepostoupí
23,1 %
Zápas bude nerozhodně a Sparta postoupí
18,1 %
Sparta vyhraje a postoupí
58,8 %
Celkem hlasovalo 2415 čtenářů.

Reklama

Související témata: