Hlavní obsah

Lavička letí do Curychu, dají mu Kobylky recept na Mladé kluky?

Praha

Poslední letošní duel bude jedním z nejdůležitějších. Fotbalisty Sparty čeká ve čtvrtek v Bernu rozhodující bitva o postup ze skupiny Evropské ligy. Až po zápase s Young Boys budou moci zamířit na dovolenou. Letenští se od pondělka chystají na Strahově na umělém trávníku, který je čeká také na ploše Stade de Suisse. V generálce tady zvládli pohárový duel s Příbramí (3:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Vítězslav Lavička během utkání v Jihlavě.

Článek

Doma Mladé kluky porazili 3:1, ale to bylo začátkem října. Trenér Vítězslav Lavička chce přímého konkurenta v bitvě o postup znovu vidět na vlastní oči, a tak o víkendu vyráží do Curychu. Bern tady v sobotu večer hraje ligový duel s Grasshopper a populární Kobylky mohou letenskému kouči dodat další inspiraci.

Pro Spartu je samozřejmě klíčové, zda duel v Bernu stihne David Lafata. Kanonýr a kapitán týmu, který s přehledem vyhrál podzimní část ankety Zlatý míč ČR, si v posledním ligovém duelu v Jihlavě pochroumal záda.

„David je v péči fyzioterapeutů a všichni věříme, že bude v Bernu k dispozici. Cítí se už mnohem lépe a podstatné je, že diagnostika neprokázala závažnější poškození svalu," doufá Lavička.

Záložní variantou je Přikryl

Kdyby se přece jen musel bez Lafaty obejít, vsadil by na Tomáše Přikryla, který proti Příbrami otevřel skóre.

„Tomáš hrál dobře. Potěšil nás nejen důležitým gólem, ale hrál tak, jak od něj očekáváme. Byl aktivní a pomáhal spoluhráčům, dostal se i do dalších šancí," těší Lavičku.

S využitím Přikryla se sparťanská ofenziva trochu mění. „David je jiný, ohledně přechodu do útoku je Tomáš spíš typem, který potřebuje přihrávky do pohybu. Využívá svou rychlost, odlišnost tam je," přikyvuje Lavička.

Zápas Young Boys Bern - Sparta se hraje ve čtvrtek 11. prosince od 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: