Hlavní obsah

Sparto, to je výzva! Postup, a můžeš znovu vyzvat třeba Liverpool

Praha

Moc dobře vědí, o co hrají. Motivaci fotbalistů pražské Sparty před posledním letošním duelem v Bernu ještě zvyšuje skutečnost, že už znají pár konkrétních soupeřů, s nimiž by se mohli v případě postupu do vyřazovací části Evropské ligy utkat. Vyloučen v první řadě není návrat po čtyřech letech na liverpoolský Anfield, kde minule pohasly naděje Letenských teprve čtyři minuty před koncem odvety...

Foto: Vlastimil Vacek

Liverpoolský Cole v mlýnici mezi sparťany Abenou a Matějovským. Letenský záložník by si vzájemné duely rád zopakoval...

Článek

Vůbec nic ještě nemají v kapse. Nejprve musejí postoupit, pak teprve si budou moci vybírat. Některá z prvních jmen klubů, jež se ocitnou v osudí při pondělním losu vyřazovací části Evropské ligy, jsou ale velmi lákavá.

Nasazeno bude dvanáct vítězů skupin EL a čtyři týmy ze třetích míst skupin Ligy mistrů s nejlepší bilancí. Sem z milionářské soutěže přestupují Olympiakos Pireus, Zenit Petrohrad, Sporting Lisabon a Athletic Bilbao. O prvenství ve skupinách EL pak již nemohou přijít Salcburk, Dynamo Moskva, Inter Milán, Everton a Fiorentina.

Mezi nenasazenými budou čtyři týmy ze třetích míst skupin LM s horší bilancí - Liverpool, Anderlecht, AS Řím a Ajax Amsterdam. K nim dnes večer přibude dvanáct týmů ze druhých míst skupin EL - zatím je mají jisté Celtic Glasgow a Eindhoven.

Dosud známé týmy pro los vyřazovací části Evropské ligy:
Nasazené:
Olympiakos Pireus
Zenit Petrohrad
Sporting Lisabon
Athletic Bilbao
Salcburk
Dynamo Moskva
Inter Milán
Everton
Fiorentina
Nenasazené:
Liverpool
Anderlecht
AS Řím
Ajax Amsterdam
Celtic Glasgow
Eindhoven

Neapol má k první příčce blíž

Spartě stačí k postupu remíza na hřišti Young Boys Bern. Skupinu I může dokonce i vyhrát, vzhledem k horší bilanci vzájemných zápasů by však v Bernu musela uhrát víc bodů než jistý postupující Neapol doma se Slovanem Bratislava. A Chovancův tým je zatím nejhorším týmem celé soutěže...

Pokud tedy Sparta postoupí, pak spíše z druhého místa. Tím pádem by byla vyloučena repríza jejího duelu s Liverpoolem. V únoru 2011 s ním doma remizovala 0:0 a v odvetě prohrála 0:1, když jí jediný gól v 86. minutě vstřelil Kuijt. Ze současného sparťanského kádru si proti Reds zahráli Matějovský, Vacek a Pamič.

Ale i kdyby Sparta nasazená nebyla a o možnost utkat se s Liverpoolem přišla, atraktivních soupeřů bude mít na výběr dost a dost.

Chce to jediné. Bodovat na umělém trávníku Stade de Suisse a postoupit...

Zápas Bern - Sparta se hraje od 21:05, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: