Hlavní obsah

Bern po Spartě vyzve Everton, Sivokův Besiktas jde na Liverpool

Nyon

Fotbalisté Young Boys Bern s českým obráncem Janem Lecjaksem, kteří vyřadili Spartu, si v jarních bojích Evropské ligy zahrají s Evertonem. Na anglického soupeře se může těšit i Tomáš Sivok, jehož Besiktasu dnešní los v Nyonu přisoudil za soupeře pro 2. kolo Liverpool. Dněpropetrovsk s českou dvojicí Ondřej Mazuch a Jan Laštůvka čeká Olympiakos Pireus.

Foto: Pierre Albouy, Reuters

Los Evropské ligy.

Článek

Bern sebral Spartě postup v posledním kole základní skupiny, kdy doma vyhrál vzájemné utkání 2:0 a dostal se na druhé místo před pražský celek. V osudí tak byl mezi nenasazenými celky stejně, jako by byla Sparta, a los mu určil za soupeře přední anglický celek Everton.

Bývalý polský brankář Jerzy Dudek při losování 2. kola spároval několik velmi kvalitních dvojic. Obhájce titulu Sevilla se utká se silným Mönchengladbachem, AS Řím se utká s Feyenoordem, PSV Eindhoven s Petrohradem, Tottenham s Fiorentinou a skotský gigant Celtic Glasgow změří síly s Interem Milán.

Z českého pohledu bude zajímavý také souboj Besiktase s Liverpoolem. Anglický celek po Tomáši Vaclíkovi a Markovi Suchém z Basileje prověří dalšího českého reprezentanta Tomáše Sivoka. Liverpool bude moci navázat na poslední vzájemné utkání ze sezóny 2007/2008, kdy nad Besiktasem vyhrál 8:0.

První zápasy 2. kola jsou na programu 19. února, odvety o týden později.

Los fotbalové Evropské ligy:
2. kolo (první zápasy 19. února, odvety 26. února):
Young Boys Bern - Everton
FC Turín - Bilbao
Sevilla - Mönchengladbach
Wolfsburg - Sporting Lisabon
Ajax Amsterodam - Legia Varšava
Aalborg - Club Bruggy
Anderlecht - Dynamo Moskva
Dněpropetrovsk - Olympiacos Pireus
Trabzonspor - Neapol
Guingamp - Dynamo Kyjev
Villarreal - Salcburk
AS Řím - Feyenoord Rotterdam
PSV Eindhoven - Zenit Petrohrad
Liverpool - Besiktas
Tottenham - Fiorentina
Celtic Glasgow - Inter Milán

Reklama

Související témata: