Hlavní obsah

Z Intertoto Cupu postupují Lens, Marseille a Hamburk

PRAHA

Dlouhou cestu Intertoto Cupem v úterý úspěšně zakončili fotbalisté Racingu Lens, Olympique Marseille a Hamburku. Odměnou jim bude start v Poháru UEFA. S německým klubem slavil po bezbrankové remíze ve Valencii postup i český záložník David Jarolím.

Článek

Hráči z Marseille byli před dvěma lety až ve finále, ale tentokrát museli začínat doslova od píky a zdolat tři soupeře, než se dostali do hlavní soutěže. Dnes museli navíc dotahovat dvoubrankovou ztrátu z La Coruni, výsledek byl dlouho na vážkách, ale nakonec vyhráli 5:1.

Francouzský klub otevřel skóre už ve čtvrté minutě, kdy se trefil Ribery. Hostující Andrade v osmé minutě vyrovnal a vzápětí oba celky začaly hrát jen v deseti, protože byli vyloučeni autor úvodního gólu Ribery a Duscher.

Hosté ještě po hodině hry drželi nerozhodný stav, který by jim bohatě stačil k postupu. V 71. minutě už Olympique vedl a navíc začal hrát přesilovku, protože další červenou kartu viděl Capdevila. Na 3:1 pro domácí zvýšil o dvě minuty později Niang, ale postup si domácí zajistili až v posledních dvou minutách zápasu. Klíčovou čtvrtou branku vstřelil v 88. minutě znovu Niang a na konečných 5:1 upravil v nastaveném čase Oruma.

Bosňan Barbarez zařídil postup Hamburku

Marseille doprovodí do Poháru UEFA další francouzský zástupce. Hráči Racingu Lens porazili v odvetě Kluž 3:1 také až díky zlepšenému závěru.

Ve Valencii gól nepadl, a tak Hamburk postoupil díky přesné střele Bosňana Barbareze v prvním utkání. Španělský klub, který byl v roce 2001 ve finále Ligy mistrů a o tři roky později vyhrál Pohár UEFA, se letos rozloučil hned na startu.

Olympique Marseille - Deportivo La Coruňa 5:1 (1:1)
Branky: 73. a 88. Niang, 4. Ribery, 65. Marlet, 90.+1 Oruma - 8. Andrade. ČK: 12. Ribery - 12. Duscher, 71. Capdevila. První zápas 0:2, postupuje Marseille.
Racing Lens - CFR Kluž (Rum.) 3:1 (1:0)
Branky: 38. Hilton, 76. Coulibaly, 78. Cousin z pen. - 90. Munteanu. První zápas 1:1, postupuje Lens.
FC Valencie - Hamburk 0:0
První zápas 0:1, postupuje Hamburk.

Reklama