Hlavní obsah

Teplice nechtějí s Minskem promarnit šanci na postup

TEPLICE

Fotbalisté Teplic se ve čtvrtek od 17 hodin pokusí dotáhnout do úspěšného konce svůj boj o postup do prvního kola Poháru UEFA. Severočeši přivítají Na Stínadlech v odvetě 2. předkola tým MTZ RIPO Minsk, s kterým v běloruské metropoli uhráli nadějnou remízu 1:1. Výsledek z prvního duelu staví do role mírných favoritů český klub, ovšem žlutomodří mírní všeobecný optimismus.

Článek

"Dovezli jsme si nadějný výsledek, naše výchozí pozice je dobrá, ale jsme zatím jenom v poločase," upozornil teplický trenér Vlastislav Mareček na dnešní tiskové konferenci. "Loni jsme třicet zápasů v lize dřeli, abychom se podívali do hlavní soutěže. Teď to nechceme promarnit," dodal Mareček, jehož v Poháru UEFA čeká premiéra před domácím publikem.

Domácí chtějí být aktivní

Severočeši nechtějí podcenit sebemenší maličkost, jako důkaz slouží fakt, že kouč Mareček uzavřel středeční předzápasový trénink. "Nemusí všichni všechno vidět. Takhle to mám prostě radši," pousmál se trenér, který má až na dlouhodobě zraněného Tesaříka k dispozici kompletní kádr. Do něj se vrátil rekonvalescent Kaufman i další obránce Klein, který první utkání v Minsku vynechal kvůli loňskému vyloučení v Poháru Intertoto.

Teplickým k postupu stačí i bezbranková remíza, ale domácí takhle nepřemýšlejí. "Rozhodně se nechceme zakopat někde před vápnem, to by byla chyba. Naopak, chceme být aktivní, jít za výhrou," odmítl defenzivní taktiku trenér. Vítěz běloruského poháru si u Teplic získal respekt. MTZ RIPO v prvním zápase ukázal svou sílu hlavně ve druhém poločase, kdy dokázal odpovědět na Rilkeho vedoucí branku a dostal českého soka pod tlak.

Minsk přivezl i nové posily

Výprava běloruského týmu dorazila do České republiky ve středu odpoledne. A hned musela řešit nečekaný problém, když se cestou do Teplic zdržela v Praze a musela o dvě a půl hodiny posunout termín předzápasového tréninku. Kouč MTZ RIPO Juri Puntus přivezl tým v nejsilnější sestavě. Chybí v něm jen zraněný záložník Ščegrikovič a také dvojice nových posil Strakanovič - Žapalov.

Minsk navíc v neděli povzbudila ligová výhra nad třetím týmem tabulky Mogilevem 3:1. "Teplice jsou v lepší pozici a mírní favorité, ale my jsme odhodlaní se ještě prát. Navíc tady už nemáme moc co ztratit a můžeme hrát bez zábran. Svůj cíl jsme splnili, když jsme vyřadili Ferencváros," řekl kouč Puntus.

Předpokládané sestavy:
Teplice: Poštulka - Ryška, Rada, Hunal, Krmaš - Doležal, Sabou, Benát, Verbíř - Mašek, Rilke.
Minsk: Sulima - Taraščik, Staščeňuk, Michňuk, Bylina - Afanasjev, Popel, Žilavec - Mchitarjan - Koncevoj, V. Hleb.
Rozhodčí: Stefan Johannesson - Nilsson, Andren (všichni Švéd.).
Zápas nepřenáší žádná z televizních stanic, přímé vstupy chystá Český rozhlas 1 Radiožurnál.

Reklama

Související témata: