Hlavní obsah

Cork City prý nepřijelo na Slavii jen bránit

PRAHA

S dvoudenním předstihem přiletěli v úterý fotbalisté irského celku Cork City do Prahy, kde je čeká ve čtvrtek úvodní zápas 1. kola Poháru UEFA proti Slavii. Před utkáním ještě absolvuje tým pod vedením asistenta Dava Hilla v metropoli tři tréninky. Ve čtvrtek pak budou chtít Irové zaskočit Pražany ofenzivním pojetím hry.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Slavie narazí v prvním kole Poháru UEFA na irský Cork City.

Článek

"Víme, že nás v Praze nečeká lehký zápas. Slavii jsem viděl hrát v Plzni, ale utkání ovlivnila vyloučení, z nichž to první v úvodu se mi zdálo hodně přísné," řekl dnes Hill, který vede mužstvo místo hlavního kouče Damiena Richardsona. Ten je vážně nemocný a leží v nemocnici.

"Budeme s ním v kontaktu a rádi bychom ho potěšili dobrým výsledkem. Jsme profesionálové, musíme si i s takovou situací poradit," řekl po příletu Hill. Při souboji se Slavií s ním usedne na trenérskou lavičku další asistent Phil Harrington.

Ofenzivní pojetí nechtějí opustit

Na pohárové zápasy prý Cork létá pravidelně s předstihem. "To považujeme za normální. Dnešní trénink by měl odplavit únavu a navíc je to pro nás jeden ze zápasů roku," uvedl Hill. "Slavia hrála kvalifikaci o Ligu mistrů a určitě i proto nejsme v souboji favoritem," pokračoval Hill.

Jeho celek však do Prahy prý nepřijel jen bránit. "V předchozích pohárových zápasech jsme uspěli se svojí hrou a ta nebyla založena na defenzivě. Nevidím důvod, proč to opouštět," dodal Hill. Sám měl už informace o tom, že ve slávistickém dresu rozšířil marodku zraněný kapitán Gedeon. "Náš tým je až na jedno drobné zranění v pořádku," konstatoval irský kouč.

Za mužstvem by mělo do Prahy dorazit kolem tisícovky fanoušků. První várka 160 příznivců již přiletěla společně s týmem, ostatní zavítají do Prahy většinou ve středu.

Reklama

Související témata: