Hlavní obsah

Úkolem Baníku je proti Heerenveenu neinkasovat

OSTRAVA

Nedostat gól. To je hlavní úkol fotbalistů Baníku v úvodním duelu 1. kola proti ofenzívně laděnému Heerenveenu, který se představí ve čtvrtek na Bazalech. "Věřím, že v ofenzívě se prosadíme," potvrdil trenér vítěze Poháru ČMFS Pavel Hapal. O tom, kdo se probojuje do základní skupiny, se ale rozhodne až za dva týdny v Nizozemsku.

Článek

Ostravané nic nepodcenili. Soupeře si prohlédli na videozáznamu i živě v posledním domácím duelu s Almelem, kdy nyní devátý tým nizozemské ligy nečekaně prohrál 1:2. "Víme všechno o jednotlivých hráčích, ale výsledek dělá kolektiv. Heerenveen vyznává technický fotbal, umí se prosadit v útoku, zranitelnější je v obraně," zjistil Hapal.

Baník po výměně trenéra remizoval v Brně a tým si začal více věřit. "Výkon v poháru v Třinci a právě v Brně byl diametrálně odlišný. Snad bude zlepšení pokračovat," doufal Hapal, pro něhož to bude trenérská premiéra v evropské soutěži. "Z loňského roku jsme se snad poučili, že se v pohárech hraje devadesát minut. Například v Leverkusenu jsme hodinu vypadali dobře a pak odjížděli s debaklem," připomněl kapitán Martin Čížek.

Mužstvo je nažhavené, na duel se těší. "O motivaci je postaráno," uvedl Hapal. Zřejmě se ve srovnání se zápasem v Brně v sestavě neobjeví Slončík, naopak na hrotu Zehera doplní Papadopulos. "Zvažuji posílení útoku. Mnoho změn nepřichází v úvahu," pokrčil rameny ambiciózní trenér Baníku, který věří, že hráče nenechají na holičkách ani diváci: "V Heerenveenu na lize bouřlivá atmosféra nebyla, to by mohla být naše výhoda."

Předpokládané sestavy:
Baník: Raška - Hoffmann, Klimpl, P. Besta, M. Čížek - Rajtoral, Bystroň, Magera, Metelka - Zeher, Papadopulos.
Heerenveen: Waterman - Bakkati, Hansson, Breuer, Jer. Drost (Seip) - Yildirim, Bosvelt, Bruggink, Pranjič - Huntelaar, Samaras.
Utkání začíná na Bazalech v 21 hodin a řídí jej Rus Ivanov.

Reklama

Související témata: