Hlavní obsah

Pohár UEFA on-line: Slavia - Cork City

Michal OsobaSport.czPrávo

Po neúspěchu v předkole Ligy mistrů mají fotbalisté Slavie šanci napravit si pověst v Poháru UEFA, kde v prvním kole nastoupí ve čtvrtek večer proti irskému týmu Cork City. Dobrým výsledkem v prvním zápase na Strahově si mohou sešívaní vytvořit dobrou pozici pro odvetu a postup do další fáze soutěže, kde budou týmy rozděleny do skupin. Utkání můžete na stránkách Sport.cz sledovat v online reportáži.

Článek

Větší obavy než z Cork City má před dnešním zápasem slávistický trenér Karel Jarolím ze slepování sestavy svého celku. Nejnověji přišel při ligovém duelu v Plzni o záložníka Patrika Gedeona, a tak musel sáhnout pro hráče i do třetiligové rezervy. Vytáhl si z ní i Pavla Fořta, který byl do B-týmu sesazen za porušení životosprávy po vypadnutí Slavie v předkole Ligy mistrů s Anderlechtem Brusel.

Fotbal v on-line reportáži:
Pohár UEFA: Slavia Praha - Cork City

"Nebyl by v béčku napořád, ale početná marodka jeho návrat zpět uspíšila," uznává Jarolím, jenž má problémy dát dohromady jedenáctku zdravých hráčů. "Asi by se mi lépe vyjmenovávali hráči, co jsou zdraví, než ti, které nemám k dispozici," hořce se pousměje. Dnes večer nebude kromě Gedeona moci postavit ani nedoléčené Holeňáka, Kováče a Švece, ani potrestaného útočníka Vlčka.

Cork je teď lepší než před lety

V posledních dnech se dokonce hovořilo o Fořtově návratu do Plzně, ale včera tato varianta padla. O víkendu se navíc v české fotbalové lize blýskl dvěma góly do sítě Chomutova. "Měli jsme spolu pohovor a měl jsem pocit, že si uvědomil, že udělal chybu, a tak dostane šanci ji napravit," říká Jarolím, který však Fořta zřejmě nepostaví od úplného začátku. "Ale zřejmě dostane šanci v průběhu zápasu," dodává slávistický kouč.

Irský Cork Slavia před jedenácti lety vyřadila, letos měl nejnižší koeficient ze všech klubů v osudí prvního kola. "Ale teď je podstatně lepší, viděli jsme ho i na videu," prozrazuje Jarolím. Zápas, který řídí chorvatští rozhodčí v čele s hlavním Širičem, začíná na Strahově od 20 hodin a vysílá ho živě ČT 2.

Předpokládané sestavy:
Slavia: Kozáčik - Kratochvíl, Latka, Zábojník, Zbončák - Krajčík, Hrdlička, L. Jarolím, Švento - Piták, Pešír.
Cork: Devine - Horgan, Bennett, D. Murray, Murphy - O'Donovan, O'Halloran, O'Callaghan, Kearney - O'Flynn, Fenn.

Reklama

Související témata: