Hlavní obsah

Piták: Věděli jsme, že nebudou slabí

Dobrý výsledek do odvety uhráli fotbalisté pražské Slavie v úvodním utkání prvního kola Poháru UEFA s irským Corkem City. Dvoubrankové vítězství červenobílých pojistil na Strahově Karel Piták, jenž si při absenci Patrika Gedeona vyzkoušel roli kapitána. "Nedostali jsme gól, což je v pohárech důležité," hodnotí Piták utkání v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Piták (vlevo)

Článek

Je dvougólové vítězství nad irským celkem dostačující? Myslím, že je to dobrý a zasloužený výsledek. Nedostali jsme gól, což je v pohárech důležité. V první půli jsme bohužel neproměnili šance, za stavu 1:0 jsme měli i štěstí, kdy soupeř trefil třikrát tyč. Kdyby to skončilo 4:1, nikdo by se nedivil.

Co by se muselo stát, abyste nepostoupili? Stát se může cokoliv, akorát my nemusíme v Irsku nikam spěchat a čekat na brejky.

Díky rozsáhlé marodce se do sestavy dostali hráči, kteří by jinak nehráli. Pozoroval jste jako kapitán na nich před důležitým zápasem nervozitu? Ne, většina z nich má už něco odkopáno, takže v tomhle podle mě problém nebyl.

Irové byli před zápasem velkou neznámou, nebyli nakonec těžším soupeřem, než jste čekali? Věděli jsme, že nebudou slabým soupeřem, viděli jsme je na videu. Potvrdilo se, že jsou hlavně nebezpeční směrem dopředu.

Co vám proběhlo hlavou po třech tyčích soupeře během několika desítek vteřin? Pustili jsme soupeře zbytečně do standardek a jejich vysocí hráči se uměli prosazovat. Zaplaťpánbůh, že to byly jen tyče...

Jednu jste v první půli trefil i vy, když se míč odrážel od gólmana i od břevna. Já si myslel, že už byl gól, protože jsem po hlavičce na přední tyč ležel na zemi a celé jsem to neviděl. Až když jsem se otočil, tak jsem spatřil, že míč skončil venku.

Trefil jste se deset minut před koncem, i když gólman Devine vaší hlavičku málem vytáhl... Latka zavezl skvěle míč dopředu, výborně to nacentroval Krajčík a já se jen snažil trefit na přední tyč. Jejich gólman chytal výborně, lapil spoustu šancí, společně s jejich desítkou (O'Calaghanem - pozn. red.) byli nejlepšími hráči Irů.

Devinovi jste situaci trochu usnadňovali i tím, že jste se trefovali jen do něj. Párkrát měl i štěstí, když míč skončil na tyči, ale občas jsme asi měli spíše volit technickou střelu, než pálit silou. Pak se rozchytal a byl výborný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články