Hlavní obsah

Teplický Jirsák sehrál životní zápas

Josef PešoutPrávo

Na jaře hrál druhou ligu za Hradec Králové a ve čtvrtek si připsal v dresu Teplic gól v Poháru UEFA. Tvořivý záložník Tomáš Jirsák byl ústřední postavou Severočechů v duelu s Espaňolem, když zařídil vedoucí gól domácích. Byl to jeho dosud životní zápas.

Článek

"Tolik jsem toho zase neodehrál, ale cením si toho, že jsem dal zatím nejdůležitější branku v kariéře. Paradoxně jsem se trefil dříve v mezinárodní soutěži než v lize. Škoda jen, že jsme neudrželi vedení 1:0. Vítězství - to by byl krásný dárek i pro naše fanoušky," svěřil se po zápase středopolař.

Tepličtí hráči pociťovali nad výsledkem 1:1 rozpaky. Mrzel je především inkasovaný gól nedlouho před koncem, který zhatil jejich jednobrankový náskok. "Dali jsme branku, po níž se dostali do správného varu i diváci, ale s příchodem De la Peni se výkon soupeře rapidně zlepšil směrem dopředu. Tenhle borec nasměroval Espaňol k remíze," konstatoval záložník Pavel Verbíř.

De la Peňa měl v minulých dnech rozepře s trenérem, který ho nechal na lavičce náhradníků. Za nepříznivého stavu však kouč na rozmíšky zapomněl a vsadil na osvědčené jméno. Hosté přitom od začátku čekali na přesnou kolmou přihrávku a bohužel v neprospěch Teplic se jí dočkali.

Šance do odvety

"V tom se projevuje síla podobných mužstev, která dokáží využít z minima maximum," mínil zkušený teplický záložník. V čem byl největší rozdíl ve hře španělského týmu bez Peni a s ním? "Vtiskl Espaňolu myšlenku a řád a neztratil jediný míč. Vyrovnávacímu gólu už předcházely tři nebo čtyři nebezpečné akce," ohlížel se Verbíř.

"Výsledek 1:1 nám do odvety dává pořád šance. Ideální by bylo doma vyhrát, ale stále nemáme co ztratit a můžeme překvapit," připojil se stoper Tomáš Hunal. Hra protivníka ho příliš nepřekvapila.

"Tušili jsme, že nás budou kombinačním fotbalem uspávat a vysílat dlouhé přihrávky, což se potvrdilo. Musím souhlasit s Pavlem Verbířem, že hru Barcelony rozhýbal De la Peňa. Kdyby zůstal na lavici, asi bychom vedení 1:0 udrželi. Jenže trenér hostí si ho asi nechával jako trumf na závěr," dodal Hunal. A jak viděl inkasovaný gól? "Luis Garcia za nás zaběhl a nezbývalo nám, než doufat, že se netrefí," přiznal Hunal.

Pravý obránce Josef Kaufman litoval neproměněné šance z 88. minuty. "Výhra 2:1 by byla veselejší. Ale jedeme dál. Uvidíme, co si na nás Barcelona připraví a kolik tam přijde diváků. Musíme se nachystat znovu na vyspělého soupeře, který bude doma určitě ještě rychlejší a techničtější než v Teplicích."

Reklama

Související témata: