Hlavní obsah

Dynamo Kyjev dostalo od UEFA trest za výtržnosti fanoušků

Nyon

Dynamo Kyjev dostalo kvůli výtržnostem fanoušků v utkání Evropské fotbalové ligy s Guingampem pokutu 70 000 eur (1,9 miliónu korun) a musí uzavřít část stadiónu v odvetném osmifinálovém zápase s Evertonem. Trest dnes ukrajinskému celku udělila disciplinární komise UEFA.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Příznivci Dynama minulý čtvrtek vnikli na hřiště a poprali se s ochrankou. Zápas byl kvůli tomu na chvíli přerušen, kyjevský tým vyhrál 3:1 a navzdory porážce 1:2 v úvodním duelu ve Francii postoupil. S Evertonem bude doma hrát 19. března.

AS Řím zaplatí 10 000 eur (274 000 korun) za to, že jeho fotbalisté se opozdili před výkopem zápasu Evropské ligy na hřišti Feyenoordu Rotterdam. Záložník italského týmu Adem Ljajič vyvázl s varováním za to, že po vstřelení gólu provokoval fanoušky domácího klubu.

K jeho spoluhráči Gervinhovi přilétl během zápasu z hlediště obří nafukovací banán, za což hrozí Feyenoordu trest kvůli projevu rasismu. Tímto incidentem se bude disciplinární komise UEFA zabývat 19. března. Řím po výhře 2:1 v Rotterdamu postoupil do osmifinále, v němž ho čeká Fiorentina.

Reklama

Související témata: