Hlavní obsah

FANTASY: Nová sezóna formule začíná v Austrálii

Po několika měsíční přestávce je královna motosportu zpět. Nový ročník formule 1 odstartuje o víkendu v našich ranních hodinách u protinožců v Austrálii. Spolu s novou sezónou je zpět i naše oblíbená hra Fantasy. Využijte 100 miliónový rozpočet k sestavení týmu složeného z šesti jezdců a jedné stáje. Získávejte body podle toho, jak se jim bude dařit v závodě.

Hamilton se vydá do boje za třetím titulem.

Článek

Fernando Alonso se po skončení minulé sezóny vrátil z Ferrari zpět do McLarenu, kde závodil již v roce 2007. Přestože se všichni fanoušci španělského pilota těšili na jeho debut ve staronové stáji, budou si muset na jeho premiéru počkat až do Malajsie.

Alonsa v Austrálii nahradí Magnussen

Dvojnásobný mistr světa ztratil během únorových testů v Barceloně vinou silného větru kontrolu nad vozem a po střetu s ochranou zdí utrpěl otřes mozku. Vyšetření včetně CT a magnetické rezonance žádné závažnější poranění neodhalily. Lékaři ale nakonec dali Alonsovi doporučení, aby v Austrálii raději nestartoval. Místo něj usedne za volant McLarenu náhradní pilot Kevin Magnussen, který závodil za tuto stáj spolu s Jensonem Buttonem v minulé sezóně.

Loňský ročník formule byl ve znamení bitvy o titul mezi oběma jezdci Mercedesu. Do posledního závodu nebylo jisté, zda-li se bude z celkového prvenství radovat Nico Rosberg nebo Lewis Hamilton. Nakonec to byl britský pilot, kdo si dojel pro druhý titul mistra světa v kariéře.

Favoritem na zisk titulu je stáj Mercedes

Stříbrné šípy ovládly předsezónní testy ve Španělsku, jejich nový vůz Mercedes W06 neměl konkurenci. Největšími pronásledovateli Hamiltona a Rosbegra by mělo být podle odhadů Ferrari v čele se Sebastianem Vettelem. Dále pak Williams a Red Bull, ve kterém nahradil Vettela bývalý jezdec Toro Rosso Daniil Kvjat.

Reklama

Související témata: