Hlavní obsah

Slavia má na Iry náskok, ale trápí ji marodka

Dvougólový náskok a rozsáhlou marodku si vezou fotbalisté Slavie Praha do irského Corku, kde ve čtvrtek večer sehrají s místním týmem odvetu prvního kola Poháru UEFA. Ta rozhodne o postupujícím do další, skupinové fáze, prestižní soutěže. "Postup není nutné spojovat jen se vstřeleným gólem, byla by to ale dobrá pojistka," přeje si trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Ani prohra o gól by nevadila, se soupeřem nepatřícím k výkvětu by však nebyla oslnivou vizitkou. Spíše marodka než síla irského celku může děsit. Jarolím musí improvizovat. Pro zranění mu chybějí Zábojník, Holeňák, Gedeon, Švec a Černý, naopak počítat už může se Zbončákem a Pitákem.

Především absence obránců dělá kouči starosti. Do stoperské dvojice tak k 21letému Latkovi postaví 17letého Suchého. "Hráli spolu již proti Anderlechtu i v Olomouci, proto v tom nevidím problém," připomněl Jarolím.

Postoupí Slavia do další fáze Poháru UEFA?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Rychle inkasovaná branka by slávistům přidělala starosti. "Nečeká nás jednoduchá odveta, ale to, že bychom nepostoupili, si nepřipouštím," řekl Martin Latka, pro něhož by byl postup nejlepším dárkem ke včerejším 21. narozeninám. Uznal ale, že tři nastřelené tyče slávistické branky v prvním utkání jsou výstrahou. "Do šancí je pouštět nesmíme a věřím, že s tím problém mít nebudeme," prohlásil Latka.

Pro Cork je to zápas roku

Za klíčového muže domácích považují slávisté tvůrce hry O'Callaghana a silná je i levá strana, kde hrají obránce Horgan a záložník Gamble. "Na ty si musíme dát pozor, stejně jako na útočníky. Umějí i standardní situace," uvedl Jarolím, jehož tápající tým dokáže komplikovat i dobře rozehrané partie. "To se nám stalo i s Corkem na Strahově," přiznal.

Jeho protějšek Damian Richardson v Praze chyběl, protože byl v nemocnici. Zastoupil jej asistent Dave Hill. "Je to pro nás jeden ze zápasů roku. Chceme dokázat, že irská liga je dobrá," řekl Richardson.

Pravděpodobné sestavy:
Cork: Devine - Murphy, D. Murray, Bennett, Horgan - O'Halloran, O'Donovan, O'Callaghan, Gamble - O'Flynn, Fenn.
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Latka, Suchý, Zbončák - Piták, L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Fořt.
První zápas Slavia vyhrála 2:0. Výkop je v 19.30, vysílá ČT 2, vstupy přinese Radiožurnál. Trojici švýcarských sudích vede hlavní Lauma.

Reklama

Související témata: