Hlavní obsah

Slavia vyhrála v Corku a postoupila do hlavní fáze Poháru UEFA

Fotbalisté pražské Slavie postoupili z 1. kola Poháru UEFA. Slavia vyhrála odvetu na hřišti Corku City 2:1 (27. Piták, 63. Vlček - 66. O'Callaghan z pen.) a postoupila do skupinové fáze. První zápas vyhrála Slavia v Praze 2:0. Ve druhé fázi soutěže Slavii čekají čtyři soupeři, dva zápasy sehrají Pražané doma a dva na hřištích soupeřů.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Karel Piták (vlevo) a Stanislav Vlček oslavují jednu z branek.

Článek

Hosté, kteří si přivezli dvoubrankový náskok z Prahy, začali dost zakřiknutě a irští fotbalisté je od prvních minut přitlačili před jejich branku. Po šesti minutách poslal Fenn krásný míč za obranu Slavie na nabíhajícího O'Flynna, ten však přihrávku nezpracoval a Kozáčik bez problémů nebezpečí zažehnal.

Hráči Slavie neudrželi na kluzké trávě míč, tvůrce hry O'Callaghan rozděloval přihrávky a před brankou Slavie bylo horko. Rychlonohý Kearney se dostával do šance, ale Piták jej snažil odstavit, nicméně domácí se dožadovali penalty. Švýcarský rozhodčí Leuba ale roztáhl ruce.

Ofsajd zamezil gólu Šventa

Hosté zahrozili poprvé až po čtvrthodině hry - Vlček obelstil Bennetta, ale přihrávka na Fořta mířila do ofsajdu. V tu chvíli začalo pršet hodně hustě a mokrého terénu se pokusil využít Hrdlička, z dálky ale střílel těsně vedle. Ve 24. minutě hráči Slavie míč do sítě již dopravili. Vlček poslal patičkou do šance Šventa, ale již předtím praporek pomezního signalizoval ofsajd.

Ve 27. minutě se ale již skóre měnilo. Švento se uvolnil, přihrál Pitákovi, a ten s přehledem střelou k tyči vstřelil první gól zápasu. Po rohu Jarolíma poté hlavičkoval Fořt, jeden z domácích obránců ale míč odvrátil z brankové čáry. Na druhé straně O'Halloran těsně před poločasem z dálky nepřekvapil Kozáčika.

Po přestávce se hrálo většinou ve středu hřiště, ale pět tisícovek diváků neustále burcovalo své hráče ke zteči. Po hodině hry O'Callaghan poslal míč z trestného kop na Bennetta, ten vrátil míč před branku a volný Fenn hlavičkoval do sítě. Rozhodčí ale gól kvůli ofsajdu neuznal.

Na trávníku bylo rušno

Slavia čekala na brejky a dočkala se v 63. minutě. Jarolím do něj poslal Vlčka, ten sice napoprvé proti Devineovi neuspěl, ovšem irský brankář míč neudržel a útočník Slavie napodruhé již do prázdné branky míč dopravil

Na trávníku bylo poté hodně rušno, hra se rychle přelévala ze strany na stranu. Souboj tělo na tělo Zbončáka s Fennem posoudil sudí jako faul a nejlepší hráč domácích O'Callaghan z penalty snížil. Na dvoubrankový rozdíl mohl poté opět zvýšit Vlček, proti němž vyběhl Devine, ale nezasáhl míč. Vlček gólmana technickou ranou obstřelil, ale gólu zabránil jeden z obránců.

Domácí šli důrazně alespoň za vyrovnáním, ale s přehledem hrající fotbalisté Slavie je již do vážnější akce nepustili. Naopak po dalším hezkém Jarolímově vysunutí Pešíra hledal střídající útočník nabíhajícího Vlčka, před nímž stačili domácí obránci míč odvrátit na roh.

Cork City - Slavia Praha 1:2 (0:1)
Branky: 67. O'Callaghan z pen. - 27. Piták, 63. Vlček. Rozhodčí: Leuba - Salerno, Remy (všichni Švýc.). ŽK: O'Callaghan, O'Hallooran, O'Donnovan - Piták, Zbončák.
Cork City: Devine - Horgan, Bennett, D. Murray, Murphy - O'Donnovan, O'Halloran, O'Callaghan, Kearney (78. Coughlan) - Fenn (68. Bruton), O'Flynn. Trenér: Richardson.
Slavia Praha: Kozáčik - Krajčík, Suchý, Latka, Zbončák - Piták, L. Jarolím, Hrdlička (90. Černoch), Švento - Vlček (90. Kratochvíl), Fořt (83. Pešír). Trenér. K. Jarolím.

Reklama

Související témata: