Hlavní obsah

Teplické naděje ukončil deset minut před koncem Fredson

BARCELONA

Fotbalisté Teplic drželi 170 minut dvojzápasu 1. kola Poháru UEFA s Espaňolem Barcelona naděje na postup do další části soutěže, ale pak o ně přišli. Deset minut před koncem dnešní odvety v Barceloně se trefil Brazilec Fredson a v té chvíli Teplice potřebovaly alespoň vyrovnat, aby se prodlužovalo. Místo toho ale inkasovaly v nastavení podruhé a po prohře 0:2 jsou vyřazeny.

Foto: FK Teplice

Teplický fotbalista Josef Kaufman (vpravo) svádí boj o míč s útočníkem Espanyolu Barcelona Garciou v úvodním utkání Poháru UEFA.

Článek

Tepličtí si na zápas pořídili novou sadu dresů: na trávník Olympijského stadionu vyběhli v matně zlatých trikotech a pod nimi si do jícnu téměř prázdného betonového kolosu přinesli odhodlání. Opatrný Espaňol s výsledkem 1:1 z Teplic v kapse nikam nespěchal a ani jeho soupeř nechtěl moc riskovat.

Zdrženlivý plán Espaňolu mohl zhatit Mašek, který Jarquemu nastřelil z metru míč do ruky, ale Turek Selcuk se ve složité situaci rozhodl penaltu nenařídit.

Stezku ke gólu vyšlapávaly Teplice obtížně

Stezku ke gólu, bez nějž aktuálně druhý celek české ligy nemohl postoupit, vyšlapávaly Teplice obtížně. Pomohla jim až neobratná Rierova zpětná přihrávka, která minula krajního obránce a Kaufman měl u pravé postranní čáry volné metry k centru. Posadil jej přímo na hlavu volného Benáta, ale pro jeho střelu k tyči doplachtila ruka gólmana Iraizoze.

Blýskl se i jeho kolega na druhé straně Kolář, který nastoupil ke svému prvnímu startu v sezoně. Obvyklý strážce teplické branky Poštulka si ve středu ráno hnul s krkem, nemohl s ním pořádně otáčet, a tak náročný duel připadl jeho mladšímu náhradníkovi. Ten se neohroženě vrhl Juanfranovi pod nohy proti křížné Rierově přihrávce, kterou skluzem minuli Rada s Hunalem a domácí záložník měl před sebou odkrytou branku.

Mareček jen zoufale lomil rukama

Po hodině hry se domácí rozhodli, že potěší své nejvěrnější fanoušky, zamkli deset teplických hráčů do jejich šestnáctky a ti se občas jen ztuha a za cenu faulů bránili kolotoči přihrávek. Když bylo útočení na hostech, zdaleka se tak houfně jako Espaňol dopředu netlačili. Z nenápadné akce ale mohli vytěžit kýžený gól. Jirsákův centr prodloužil hlavou mezi stopery Rilke, ale Sabou sám před brankou míč dobře netrefil a poslal jej nad. Teplický kouč Mareček jen zoufale lomil rukama.

A vzápětí si naopak oddechl, když se na branku jeho týmu řítil sám Juanfran, ale Kolář proti němu pohotově vyběhl a měl štěstí, že jej na hranici šestnáctky Juanfran trefil do hrudníku. Vyrovnaný zápas rozhodli domácí deset minut před koncem. Míč propadl přes oba stopery před branku k De la Peňovi, ten jej v záblesku geniality poslal v pádu patou k tyči volnému Fredsonovi a Brazilec v pohodě skóroval.

Následný nápor Teplic netrval dlouho. Střídající Jofre si naběhl za unavené obránce, kličkou si vychutnal opuštěného Koláře a poslal mu míč do sítě podruhé. Na atraktivní čtyři zápasy ve skupině 2. kola se mohou těšit fanoušci Espaňolu.

Espaňol Barcelona - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 80. Fredson, 90+2. Jofre. Rozhodčí: Selcuk - Ekrem, Mustafa (všichni Tur.). Bez karet. Diváci: 9436. První zápas 1:1, postoupil Espaňol.
Espaňol: Iraizoz - Zabaleta, Lopo, Jarque, Armando Sá - Eduardo, Fredson - Juanfran (87. Moisés), De la Peňa (90. Jofre), Riera (69. Ito) - L. García. Trenér: Lotina.
Teplice: Kolář - Krmaš, Rada, Hunal, Kaufman (81. Karlík) - Jirsák (81. Doležal), Sabou, Benát, Verbíř - Rilke (74. Varadi), Mašek. Trenér: Mareček.

Reklama