Hlavní obsah

Irský tisk: Cork ještě na evropský fotbal nestačí

DUBLIN

Fotbalisté irského Corku se musejí zlepšit, pokud se chtějí výrazněji prosadit na evropské scéně. Vyřazení z Poháru UEFA, v jehož prvním kole nestačili na pražskou Slavii, tak hodnotil irský tisk.

Článek

"Cork City znovu viděl mezeru, kterou musí překonat, pokud se chce dostat do skupinových fází velkých evropských soutěží. Jejich evropská odysea, která balancovala na hraně zahubení po porážce 0:2 v Praze, se ve čtvrtek na Turner Cross dočkala klinické smrti," uvedl Irish Independent.

"Cork předvedl statečný výkon," napsal list Irish Times. "Bojující Cork vyřazen, ale ne sražen," dodal Irish Examiner, který vychází přímo v Corku.

Postupové naděje irského vicemistra pohasly už ve 27. minutě, kdy se trefil Karel Piták. Cork v té chvíli k postupu potřeboval vstřelit čtyři branky. "Další hřebíček do rakve Corku zarazili v 63. minutě, kdy excelentní Stanislav Vlček po pasu od Lukáše Jarolíma rozklížil obranu Corku, a i když Devine jeho střelu vyrazil, Vlček z odraženého míče skóroval," popsal Irish Independent druhý gól Slavie.

Outsideři z Corku už jen snížili z penalty, kterou proměnil George O'Callaghan. "Jeho penalta byla jakousi odměnou pro fotbalisty Corku, kteří budou svůj postup přes dvě předkola hodnotit s uspokojením," uvedla na svých internetových stránkách britská BBC.

Reklama

Související témata: