Hlavní obsah

Postup Espaňolu je podle španělského tisku jediným plusem

BARCELONA

Fotbalisté Espaňolu Barcelona se od španělského tisku dočkali pochvaly jen za to, že v Poháru UEFA zdolali nástrahy 1. kola a vyřadili Teplice. Jinak se na ně za předvedený výkon snesla kritika. Výhru 2:0 vystřílel španělský tým až v posledních deseti minutách.

Článek

"Espaňol bez pochyby trpěl a trpěl dost. A to proti týmu, který na tom byl technicky o dost hůře," napsal barcelonský deník Sport. Podle něj domácí neměli pod kontrolou ani míč, ani vývoj zápasu.

Zároveň se pozastavuje nad výkonem tureckého rozhodčího Selcuka Dereliho, jenž podle mínění listu upřel domácím dvě penalty po faulech Verbíře na Zabaletu a Krmaše na Juanfrana.

"Espaňol se nadřel víc, než mnozí prorokovali. Jeho hráči byli líní a dlouho svůj postoj nezměnili, ani když se věci nevyvíjely podle jejich představ," podotýká Marca.

Názory tisku jen zapadají do obrázku současného Espaňolu. Své zápasy hraje na nevábném stadionu a o své fanoušky ve městě, ovládaném daleko slavnějším FC, tvrdě bojuje. Ve čtvrtek zůstalo skoro šedesátitisícové hlediště z drtivé části volné.

A to ještě vedení v předtuše fiaska pozvalo na stadion zdarma studenty. "Chtěl bych jim poděkovat, byli hodně slyšet," řekl kouč Miguel Ángel Lotina, který se s nimi dokonce ráno před zápasem osobně setkal. Kritiku svého týmu se snažil mírnit. "Po pěti letech zase Espaňol hraje poháry, což zvedá jeho image," uvedl.

List As přesto své čtenáře vyzval: "Na tenhle zápas je nejlepší co nejdřív zapomenout."

Reklama

Související témata: