Hlavní obsah

Wolfsburg - Neapol 1:4Neapol v EL vyplenila Wolfsburg! Vlci museli skousnout drtivý debakl

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole jsou jednou nohou v semifinále Evropské ligy. Italský celek ve čtvrtek deklasoval Wolfsburg na jeho hřišti 4:1, hladkou výhru řídil slovenský záložník Marek Hamšík, který vstřelil dva góly. V dalších úvodních zápasech čtvrtfinále už tolik branek nepadalo. Sevilla doma otočila duel s Petrohradem na 2:1, Dněpropetrovsk s gólmanem Laštůvkou, který však zůstal na lavičce náhradníků, veze bezbrankovou remízu ze hřiště Brugg. Dynamo Kyjev remizovalo s Fiorentinou 1:1.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Marek Hamšík a jeho neapolský spoluhráč Dries Mertens (vpravo) se radují z gólu slovenského záložníka na hřišti Wolfsburgu.

Článek

Neapol nepřijela na hřiště druhého týmu německé ligy jako favorit. Jenže domácím uštědřila lekci z produktivity. Wolfsburg sice měl herní převahu, šancí ale pomálu. Naopak Neapol dávala góly. Skóre otevřel Gonzalo Higuaín, který si však přihrávku Mertense za obranu zpracoval rukou.

Druhý gól vstřelil o chvíli později slovenský záložník Marek Hamšík po nádherné přihrávce Higuaína. Ještě před přestávkou mohl snížit André Schürrle, jeho střelu ale na břevno vytáhl brankář Andújar.

I v druhém poločase sice německý tým tlačil, jenže příliš šancí neměl a v té největší skvělý Andújar vychytal Guilavoguie. I Benaglio podržel Wolfsburg proti šanci Higuaína, jenže stejně jako v první půli nakonec dvakrát inkasoval. Nejprve se opět trefil Hamšík, čtvrtý gól přidal střídající Gabbianidi. Na druhé straně už Bendtner debakl pouze zmírnil. Fotbalisté Neapole tak pro svého trenéra Rafaela Beníteze připravili dárek k 55. narozeninám, naopak Wolfsburg vůbec poprvé v evropských pohárech inkasoval čtyři branky na domácí půdě.

Sevilla otočila výsledek

Nesmírně těžkou výhru si připsala Sevilla, která na domácím stadionu musela složitě otáčet utkání proti Zenitu Petrohrad. Ruský tým vedl po prvním poločase díky brance Rjazanceva, ale téměř trvalý tlak Sevilly nakonec neustál. Nejprve vyrovnal hlavou Carlos Bacca a o výhře španělského týmu rozhodl dvě minuty před koncem střelou z vápna Denis Suárez.

Dynamo Kyjev sice dlouho vedlo nad Fiorentinou po brance Lense, jenže v nastaveném čase vyrovnal Babacar a zajistil italskému týmu lepší pozici do odvety. Druhý ukrajinský tým ve čtvrtfinále, Dněpr Dnětropetrovsk, hrál bez branek v Bruggách.

Čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy - první zápasy:
Wolfsburg - Neapol 1:4 (0:2)
Branky: 80. Bendtner - 23. a 64. Hamšík, 15. Higuaín, 77. Gabbiadini.
Sevilla - Zenit Petrohrad 2:1 (0:1)
Branky: 72. Bacca, 87. Suárez - 27. Rjazancev.
Club Bruggy - Dněpropetrovsk 0:0
Dynamo Kyjev - Fiorentina 1:1 (1:0)
Branky: 36. Lens - 90.+2 Babacar.

Reklama

Související témata: