Hlavní obsah

Nejsme favorité finále EL, řekl přes jasný postup trenér Sevilly

Florencie

Přestože fotbalisté Sevilly vyřadili v semifinále Evropské ligy Fiorentinu po jasných výhrách 3:0 a 2:0, podle trenéra Unaie Emeryho nebudou ve finále favorité. Úřadující šampion si o historický čtvrtý triumf zahraje s Dněpropetrovskem, který překvapivě přešel přes Neapol.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Radost hráčů Sevilly po odvetě semifinále EL na hřišti Fiorentiny.

Článek

Sevilla před týdnem doma zvítězila 3:0 a ve čtvrteční odvetě nedala italskému soupeři šanci na zvrat, když už po půl hodině vedla díky Carlosi Baccovi a Danielu Carricovi o dva góly. "Celkový výsledek je příliš krutý. Líbilo se mi, jak Fiorentina hrála, v obou zápasech měla své šance," řekl novinářům po utkání Emery.

Ocenil nejen výkon soupeře, ale i reakci domácích diváků vůči Seville. "Chci poděkovat Fiorentině i jejím fanouškům za závěrečný potlesk. Uznali, že jsme si to na konci zasloužili," konstatoval třiačtyřicetiletý kouč.

Ve finále Evropské ligy, které 27. května hostí Varšava, prý bude mít zkušená Sevilla stejnou šanci jako ukrajinské překvapení Dněpropetrovsk. "Vyřazení Neapole je důležitý krok. Nejsou žádné lehké zápasy. Je to padesát na padesát, takže nebudeme favority," upozornil Emery.

Trenér Fiorentiny Vincenzo Montella byl naopak hodně zklamaný z chování vlastních fanoušků, kteří mužstvo z Florencie ocenili bučením a pískotem. "Myslím, že jsme se snažili hrát a dát gól až do závěrečného hvizdu, přestože jsme byli jasně bez šance na postup," uvedl Montella.

"Vzhledem ke snaze a výsledkům v celé sezoně si hráči nezasloužili výsměch, ale více respektu. Fanoušci Fiorentiny na stadionu zřejmě nepochopili svou úlohu ve fotbalovém světě. Je to hanba," dodal čtyřicetiletý kouč.

Reklama

Související témata: