Hlavní obsah

Dřív Bacca řídil autobus. Teď mu postavte sochu, ječeli hráči Sevilly po triumfu v Evropské lize

Varšava

Měli toho dost, ale na oslavy jim přeci jen trochu sil zbylo. Fotbalisté Sevilly po rekordním čtvrtém triumfu v Evropské lize juchali, skvělou sezónu zakončili ziskem trofeje a ještě si navíc zajistili účast v příštím ročníku Ligy mistrů. „Co na to říct? Je to skvělé a děkuji Bohu, že mi umožnil ve finále dvakrát skórovat,“ tvrdil během varšavských oslav kolumbijský ostrostřelec Carlos Bacca, který zařídil těsné vítězství Sevilly nad Dněprem 3:2.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Kolumbijec Carlos Bacca se emotivně raduje z triumfu v Evropské lize.

Článek
Fotogalerie

Dvacet gólů letos vstřelil ve španělské La Lize, před středečním finále měl v Evropské lize na kontě čtyři zásahy. Dva další si však osmadvacetiletý Carlos Bacca nechal na nejdůležitější chvíli - rozhodující duel s ukrajinským Dněpropetrovskem, který skolil svými zásahy a rozhodl o tom, že Sevilla obhájila druhou nejcennější evropskou klubovou trofej.

„Děkuji Bohu, jsou to slastné chvíle, na které nikdy nezapomenu. Miluji svou ženu, své děti, rodinu, celou Kolumbii!" křičel Bacca ještě na varšavském stadiónu.

Letos vsítil v 56 utkáních 28 gólů a ve Španělsku byl čtvrtým nejlepším střelcem po Ronaldovi, Messim a Neymarovi. „Je skvělé, že dal dva góly. Je to nedoceněný útočník, v Kolumbii by mu měli postavit sochu!" rozesmál se šťastný obránce Sevilly Daniel Carrico.

Věděl, o čem mluví. Sevillský hrdina Carlos Bacca ještě před osmi lety pracoval v rodném městě Puerto Colombia jako řidič autobusu. Pocházel z chudé rodiny. „Život jsem tehdy měl strohý. Musel jsem vydělávat alespoň nějaké peníze, abychom měli na jídlo," popisoval Bacca.

Profíkem až před šesti lety

V roce 2008 se docela náhodou dostal do kolumbijského týmu Junior Baranquilla. „Naštěstí si mě tehdy nechali. Mohl jsem konečně dělat, co mě nejvíc baví. Ale první profesionální duel jsem hrál až v roce 2009 za Atlético Junior," dodal Bacca.

Skromný zůstal po přesunu do Brugg i následném angažmá v Seville, kde působí necelé dva roky. „Jako dítě jsem si prožil tvrdé chvíle. Byl jsem ale odvážný a chtěl změnit svůj život. Dal jsem dva góly ve finále, ale není to o mně. Celý klub získal trofej, to je prvořadé," hlásil Bacca novinářům z deníku AS.

Rekordman Reyes

Po vítězném finále Bacca přijímal gratulace od svých spoluhráčů. „Je to fantastický člověk. Všichni jsme mu takových úspěch přáli, zaslouží si to mnohem víc, než kdokoliv jiný," přitakával kapitán Sevilly José Antonio Reyes.

Jednatřicetiletý Španěl měl zvláštní důvod slavit - jako první hráč planety se totiž stal čtyřnásobným vítězem Evropské ligy, potažmo jejího předchůdce Poháru UEFA. Se Sevillou Reyes uspěl letos i vloni, další dva triumfy přidal ještě během svého působení v Atlétiku Madrid (2010 a 2012, ačkoliv na druhém triumfu se podílel jen na podzim).

Reklama

Související témata: